Audicija za film Jasmile Žbanić u Rovinju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pučko otvoreno učilište grada Rovinja u suradnji s producentima filma "Otok ljubavi" u režiji Jasmile Žbanić poziva građane da se odazovu na audiciju koja će se održati u nedjelju 7. travnja u rovinjskom Multimedijalnom centru od 9 do 17 sati.

Na audiciju, pod vodstvom casting direktorice Timke Grahić, birat će se glumci za sporedne uloge u filmu i za statiranje, a koji će biti honorirani. Organizatori kažu da nisu potrebne posebne pripreme već je dovoljno doći na fotografiranje i kratak intervju. Film "Otok ljubavi" je komedija i snimat će se u Poreču od kraja svibnja do sredine srpnja.

Podsjetimo, Jasmila Žbanić je bosanskohercegovačka redateljica koja se proslavila filmom "Grbavica" koji je na Berlinskom Filmskom Festivalu 2006. godine dobio glavnu nagradu "Zlatni medvjed" za najbolji film.

"Otok ljubavi", koji nastaje u koprodukciji Hrvatske, BiH, Njemačke i Švicarske, ujedno je jedan od 13 projekata, koji su dobili potporu fonda na prvoj godišnjoj sjednici Upravnog odbora Eurimagesa koja se održala sredinom ožujka u Dresdenu.

Ukupni iznos sredstava koji je dodijeljen na prvoj godišnjoj sjednici Fonda iznosi 3.580.000 eura. Fond održava četiri godišnje sjednice Upravnog odbora i u prosjeku daje potporu europskim filmskim koprodukcijama u visini od 21,5 milijuna eura godišnje. (M. MEDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter