Audicija za "3, 2, 1... Pjevaj!": U finale ide 17 mladih talenata

Kandidati iščekuju svoj red na audiciji (A. KALEBIĆ)
Kandidati iščekuju svoj red na audiciji (A. KALEBIĆ)

Od 36 prijavljenih kandidata na 1. festival mladih pjevačkih talenata "3, 2, 1… Pjevaj!", na audiciji u Domu mladih u Vodnjanu pristupilo je njih 30, od čega ih je 17 ostvarilo direktan plasman u finale. U kategoriji nižih razreda osnovne škole nastupilo je 12 kandidata, u višim razredima 11 školaraca, te sedam srednjoškolaca.

Nakon audicije, prema formiranoj bodovnoj listi u finale se plasiralo četiri osnovnoškolaca iz nižih razreda - Valentina Patrun, Tereza Mišan, Lara Pliško i Ana Vitasović, sedam učenika iz viših razreda - Marina Mutabdžić, Anja Fakin, Marco Cuccurin, Lorena Kajić, Natali Radovčić, Elena Naperotić i Karla Havić, te šest srednjoškolaca - Mateo Škabić, Romina Peti, Gianluca Prelogar, Nina Fakin, Nadia Ferfoglia i Lena Orlić. Jedini prijavljeni kandidati u kategoriji dueta, Lara Chiavalon i Din Faljić, nastupili su u revijalnom dijelu te će biti dio velikog finala zajedno sa odabranim finalistima.

Stručni žiri ocjenjivao je kandidate ocjenama od 1 do 10 te je svaki kandidat mogao osvojiti maksimalno 30 bodova po članu žirija, sveukupno 90 bodova. Ocjene su se bazirale na tri kriterija: intonaciji, vokalnoj izvedbi i scenskom nastupu. Članovi žirija na dvodnevnim audicijama bili su profesorica klavira i voditelj dječjih i drugih zborova Ana Debeljuh, pjevačica grupe Nola Gabrijela Galant Jelenić i glazbenik, likovni umjetnik te profesor likovne kulture Vedran Šilipetar.

Velika završnica Festivala, nakon koje će biti dodijeljene i nagrade najboljim pjevačkim talentima, održat će se u Domu mladih 13. studenog s početkom u 20 sati, a generalna proba održat će se 7. studenog u 10 sati. Proba je zatvorenog tipa te će biti prisutni isključivo finalisti, stručni žiri te članovi koordinacijskog odbora festivala. Festival organiziraju Grad Vodnjan i Pučko otvoreno učilište Vodnjan. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter