Audi istovremeno predstavlja S6, S7 i S8!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sportska izdanja odjela Quattro uvijek se s nestrpljenjem išcekuju, pa možete zamisliti kakav ucinak ima kad Audi odluci lansirati ne jedan ili dva, vec cak cetiri modela S.

Na nadolazecem autosalonu u Frankfurtu za dva tjedna, proizvodac s cetiri prstena pokazat ce nam novi S6 u limuzinskoj i avant izvedbi, kao i novi S7 Sportback i najprestižniji S8.

Ovaj potonji okoristio se novim biturbo 4.0-litrenim V8 stvorenim u suradnji s Bentleyjem koji razvija 512 KS i 650 Nm okretnog momenta te ih prenosi na sva cetiri kotaca putem automatske mjenjacke kutije Tiptronic s osam stupnjeva prijenosa. To je dovoljno da masivnu limuzinu ubrza s mjesta do 100 km/h za svega 4,2 sekunde te do elektronski ogranicene brzine od 250 km/h.

Jednakom maksimalnom brzinom jurit ce i S6 i S7, no dosezanje ce trajati nešto dulje zbog oslabljenog pogonskog sklopa koji kod ova dva modela razvija 420 KS i 550 Nm.

U Audiju se hvale kako su tehnologijama gašenja nepotrebnih cilindara i sustavom start-stop smanjili potrošnju za 25 posto u odnosu na prethodni model, a susjedi ce, vjerujemo, znati cijeniti sustav koji aktivno umanjuje buku motora.

Uz nadoplatu, S6 i S7 nudit ce se sa stražnjim diferencijalom s ogranicenim proklizavanjem, a sedmerobrzinski automatizirani mjenjac s dvije spojke i integralni pogon Quattro dio je standardne ponude.

S6 do stotke stiže za 4,8 sekundi a S6 Avantu i S7 je potrebna desetinka više - 4,9 sekundi, a prosjecna potrošnja oba modela krece se oko 10,2 litre goriva na stotinu kilometara. Cijene zasad nisu poznate, a prodaja je najavljena za pocetak 2012. godine.


Podijeli: Facebook Twiter