Atraktivno i ekstremno

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kraj listopada u Premanturi vec je godinama rezerviran za ekstremne sportove, a kad se spoje necija tuda tradicija i ovdašnje vremenske prilike, rezultat je Hallowind, odnosno ove godine završnica Rip curl Adria Kite kupa održanog proteklog vikenda u kampu Stupice. Navecer maskirana zabava, a tijekom dana vratolomije u moru.

Nakon regata održanih u Medulinu, na ušcu Neretve i na Bolu, u Premanturi su se surferi borili za postolje i to u dvije discipline, freestyle i course race. Za promatrace, a navijaca i znatiželjnika stvarno je bilo, vrlo atraktivno i uistinu ekstremno. Srecom, sve je prošlo u najboljem redu, a vremenske prilike bile su naklonjene surferima jer vjetra nije nedostajalo. Sudjelovalo je tridesetak natjecatelja iz tuzemnih i inozemnih klubova, pa je osim Slovenaca bilo i Ceha, Srba, Talijana…



U freestyle utrci natjecatelj pokazuje spretnost u izvodenju trikova, runda traje pet minuta, a istovremeno voze cetiri surfera. U zadanom vremenu potrebno je izvesti što više i što spretnijih trikova. Konacni poredak nakon zadnje surf-stanice, u Premanturi, je sljedeci: prvo mjesto pripalo je Mihi Lenasiju iz slovenskog kluba Kitelife, drugo Mariju Bužleti iz medulinskog DKT-a, a trece Domenu Simcicu takoder iz Kitelifea.

U Premanturi su se, za razliku od prethodnih regata, natjecali i juniori, a najbolji juniorski freestyler bio je Andrea Kliba, a prati ga Petar Pavlovic, obojica iz DKT-a Medulin.

Vožnju oko bova, slicno kao u jedrenju, podrazumijeva course race, a tu je važna brzina. Pobjednik je Rajko Vodišek iz slovenskog Kitelifea, drugi je Ivica Dolenc iz medulinskog DKT-a, a treci Miha Lenasi, takoder Kitelife. U konkurenciji juniora ponovno je slavio Andrea Kliba, a drugo mjesto osvojio je Martin Dolenc, obojica iz DKT-a Medulin.

O pobjednicima su odlucivali suci iz Hrvatskog jedrilicarskog saveza, a osim pokrovitelja, australskog surferskog brenda i HJZ-a, u organizaciji kupa sudjeluje i lokalni Destroyer Kiteboarding Team.


Podijeli: Facebook Twiter