Atraktivni turnir u piciginu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na prepunoj plaži Bijeca u autokampu Medulin u subotu je održan atraktivni picigin turnir pod nazivom "Pešekan Cup 2010.".

Natjecanja su zapocela nakon javnog ždrijeba parova i svecanog otvorenja Picigin arene uz izvodenje medulinske himne. Sudjelovalo je 16 muških i tri ženske ekipe iz Istre i Kvarnera, a pobjedu je odnijela ekipa domacina, "Pešekan TKZ" iz Medulina, koja je dobila pehar.

Glavni koordinator natjecanja Marko Lorencin iz medulinske Udruge za promicanje igre picigin "Pešekan" kazao je da se svakog ljeta u Medulinu organiziraju dva turnira u ovoj igri. Buduci da je ovo peta godišnjica održavanja, jubilej ce biti obilježen na sljedecem turniru koji je planiran za kolovoz.



Turnirom su oduševljeni i Splicani, majstori picigina, pa Medulinci dobro suraduju s tamošnjim klubovima, kaže Lorencin. Pojašnjava da se ovaj sport najbolje igra u plicaku, u moru dubokom do gležnjeva te da igraju ekipe s po pet igraca i dvije zamjene. Tijekom deset minuta igre cilj je što duže zadržati loptu u zraku.

Suci ocjenjuju atraktivnost igre, požrtvovnost i tehniku igraca te na kraju zbrajaju bodove i odlucuju o najboljima. "Pešekan" je prvi picigin klub u Istri, djeluje pet godina i broji trideset clanova.


Podijeli: Facebook Twiter