Atraktivni koncerti u Hrvatskoj, Italiji i Sloveniji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ljubitelje dobre glazbe do kraja godine očekuju zanimljivi koncerti u Italiji, ali i Sloveniji te Hrvatskoj. Tako već sutra, 11. listopada u Bologni, u Unipol Areni nastupa Jennifer Lopez, a 16. studenoga grupa Muse. Lopez će nastupiti i u beogradskoj Areni, 20. studenoga.

U Padovi danas nastupa Wilco, 26. listopada Slash, 27. listopada Europe, 9. studenoga Mika, 10. studenoga gitarist Steve Vai i 10. prosinca John Mayall. U tamošnjoj dvorani PalaFabris koncert će imati The Cranberries 28. listopada te Ennio Morricone 1. prosinca.

Europe će nastupiti i u bečkoj Areni 23. listopada. Chrysta Bell, najnovija muza redatelja Davida Lyncha, nastupa 12. listopada u ljubljanskom Kinu Šiška. Bell je kantautorica rodom iz Teksasa koja je u svojoj karijeri nastupala s legendama kao što su Brian Setzer, Willie Nelson i Donovan. Trenutačno na europskoj turneji predstavlja album prvijenac "This Train" koji je Lynch napisao i producirao. Pjevačica će nastupiti dan kasnije i u Zagrebu, i to u Tvornici kulture.

Paradise Lost u Kinu Šiška nastupa 14. listopada, Keane u Hali Tivoli 29. listopada, Steve Vai u Cvetličarni 13. studenoga i Motorhead u Hali Tivoli 10. prosinca.

U Zagrebu su Paradise Lost u klubu Boogaloo 15. listopada, Steve Vai u Tvornici 9. studenoga, a Macy Gray, također u Tvornici, 25. studenoga. Skunk Anansie nastupaju 21. studenoga u dvorani PalaArrex u gradu Jesolo, Ian Anderson 1. prosinca u dvorani Palasport Chiarbola u Trstu i NoMeansNo 3. prosinca u - riječkom Palachu. Ponešto se već nešto dogovorilo i za sljedeću godinu pa će tako Sigur Ros svirati 18. veljače u dvorani PalaArrex u Jesolu, a Justin Bieber pjevat će u Bologni 23. ožujka i 30. ožujka u Beču.

Pronose se glasovi da bi Leonard Cohen u ožujku i travnju mogao ponovno nastupati u Europi. Legendarni gitarist Mark Knopfler svirat će i pjevati u ljubljanskoj Areni Stožice 4. svibnja i zagrebačkoj Areni 5. svibnja. (V. PERŠIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter