ATP/WTA: Čilić pao na 12. mjesto, napredak Mrdeže

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić pao je jedno mjesto na najnovijoj ATP ljestvici i sada je 12. tenisač svijeta, dok je Ivanu Dodigu dobar nastup na turniru u Delray Beachu, gdje je stigao do četvrtfinala, donio napredak od dva mjesta, sa 62. na 60. Napredak od dva mjesta ubilježio je i Antonio Veić koji je sada 127. tenisač svijeta, a Ivo Karlović je skočio sa 150. na 143. poziciju. Nikola Mektić je, međutim, pao 17 mjesta i sada je 267.

Među prvih deset tenisača bije bilo nikakvih promjena. Prvi je i dalje uvjerljivo srpski tenisač Novak Đoković, drugi je Švicarac Roger Federer, a treći britanski tenisač Andy Murray.

Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić pala je pak 27 mjesta na najnovijoj WTA ljestvici, pa je sada 91. tenisačica svijeta. Donna Vekić je pala s 93. na 98. mjesto. Mirjana Lučić je također pokvarila prošlotjedni ranking. Tereza Mrdeža je, međutim, jedina ostvarila značajniji napredak. Ona se popela sa 166. na 157. mjesto. Ana Savić je zadržala prošlotjednu 222. poziciju.

Među prvih deset tenisačica nije bilo promjena. Vrh pripada Amerikanki Sereni Williams, druga je Bjeloruskinja Victoria Azarenka, a treća Ruskinja Marija Šarapova. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter