ATP/WTA: Čilić ostao 11., Martić napredovala 2 mjesta

Petra Martić trenutno je 78. igračica svijeta (Foto Reuters)
Petra Martić trenutno je 78. igračica svijeta (Foto Reuters)

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić i dalje je 11. tenisač svijeta na na najnovijoj ATP ljestvici, dok je Ivan Dodig napredovao šest mjesta zahvaljujući dobrom nastupu na turniru u Muenchenu gdje je stigao do polufinala i sada je 50. tenisač svijeta. Ivo Karlović je pao tri mjesta i sada je 137. tenisač svijeta, Antonio Veić je pao 13. mjesta i trenutačno je na 180. poziciji, a Nikola Mektić je napredovao devet mjesta sa 222. na 213.

Među prvih deset tenisača svijeta nije došlo ni do kakvih promjena. Vrh ljestvice drži srpski tenisač Novak Đoković, drugi je Švicarac Roger Fedrer, a treći Britanac Andy Murray.

Najbolja hrvatska tenisačica mlada Donna Vekić napredovala je dva mjesta na najnovijoj WTA ljestvici i sada je 78. tenisačica svijeta, dok je Mirjana Lučić Baroni ostala na 92. mjestu kao i prošli tjedan.

Petra Martić nastavila je padati i u odnosu na prošli tjedan nazadovala je devet mjesta tako da je sada 110., Ajla Tomljanović se popela jedno mjesto, sa 150. na 149., a Tereza Mrdeža je pala dva mjesta sa 154. na 156.

Prvih deset tenisačica svijeta zadržalo je svoje prošlogodišnje rankinge. Prvo mjesto zauzima Amerikanka Serena Williams, druga je Ruskinja  Marija Šarapova, a treća Bjeloruskinja Victoria Azarenka. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter