ATP Zagreb: Poraz Dodiga i Mela

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatsko-brazilska kombinacija Ivan Dodig i Marcelo Melo izgubila je u 1. kolu parova na ATP turniru u Zagrebu.

Finalisti Wimbledona i polufinalisti završnog Mastersa parova u Londonu izgubili su u dva seta od Slovaka Michala Mertinaka i Nijemca Philippa Marxa s 6:3, 6:4. Bio je to iznenađujući poraz Mela i Dodiga, koji su službeno peti i šesti igrači parova na ATP Touru, no u današnjem dvoboju su obojica odigrali nedovoljno dobro za protivnike koji su servirali i igrali sjajno.

"Ja i Marcelo nismo bili na visokom nivou, a Mertinak i Marx jesu i zato smo izgubili. Melo ima malih zdrastvenih problema, a i mene muče leđa, ne toliko u igri, ali sigurno ovih dana nisam mogao trenirati koliko sam htio", kazao je Dodig, koji je propustio novu priliku da postane prvi Hrvat koji je Zagreb osvajao i u pojedinačnoj konkurenciji i u parovima.

Dodig je prošle dvije godine gubio u finalu turnira parova u Zagrebu, ali u paru s Matom Pavićem, koji je ušao u polufinale s partnerom Marinom Draganjom. Oni su slavili protiv Izraelca Johnatana Erlicha i Lukaša Rosola sa 6:2, 6:4.

Dodiga u četvrtak očekuje dvoboj 2. kola protiv Ive Karlovića, koji je u utorak sa 44 asa protiv Nijemca Daniela Brandsa izjednačio ATP rekord.

"Svaka mu čast, ali ne vjerujem da će protiv mene imati toliko aseva. Ako mu to ipak uspije i dođe do 44, obećavam da ću mu pustiti za taj rekordni 45. Bit će to zanimljiv dvoboj, iako ja ne volim igrati s našima, pogotovu ne u tako ranoj fazi turnira", kazao je Dodig. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter