ATP Zagreb: Južni zaustavio Dodiga

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski tenisač Ivan Dodig nije se uspio plasirati u polufinale ovogodišnjeg izdanja ATP turnira Zagreb Indoors koji se održava u Domu sportova, bolji od njega bio je treći nositelj i branitelj naslova, Rus Mihail Južni sa 6-3, 6-2 nakon sat i pet minuta igre.

U susretu dvojice posljednjih pobjednika zagrebačkog turnira, Dodig je slavio 2011., a Južni lani, ruski je igrač dominirao gotovo čitavim tijekom dvoboja. Južni je tri puta oduzimao servis Dodigu, dok naš igrač nije uspio izboriti niti jednu priliku za break.

Nakon izjednačenog početka, Južni je jedini i odlučujući break u prvom setu ostvario u šestoj igri. Dodig je pokušao biti agresivan, ali njegove izlaske na mrežu Južni je kaznio sjajnim bekhend passingom, a potom i lobom za vodstvo 4-2.

Nakon osvojenog prvog seta, Južni je početkom drugog zaigrao još kvalitetnije i vrlo brzo poveo s 4-0 te praktički riješio pitanje pobjednika.

U subotnjem polufinalu Južni će igrati protiv pobjednika posljednjeg četvrtfinalnog susreta u kojem se sastaju naš najbolji igrač i prvi nositelj turnira Marin Čilić i Slovenac Blaž Kavčič.

Još ranije su plasman u polufinale osigurali Austrijanac Jürgen Melzer i Nizozemac Robin Haase. Melzer je u četvrtfinalu svladao Čeha Lukaša Rosola sa 6-4, 6-4, dok je Haase nadigrao Nijemca Philippa Petzschnera sa 6-4, 3-6, 6-0.

Rezultati četvrtfinala

Mihail Južni (Rus/3) - IVAN DODIG (HRV) 6-3, 6-2

Jurgen Melzer (Aut/4) - Lukaš Rosol (Češ) 6-4, 6-4

Robin Haase (Niz) - Philipp Petzschner (Njem) 6-4, 3-6, 6-0 (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter