ATP Zagreb: Filip Veger pobijedio Antu Pavića

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Od četvorice hrvatskih tenisača koji su imali priliku kroz kvalifikacije izboriti nastup u glavnom ždrijebu ATP turnira u Zagrebu prošao je samo 18-godišnji Filip Veger koji je u susretu posljednjeg, 3. kola kvalifikacija svladao Antu Pavića sa 6:1, 3:6, 6:4.

Vegeru, koji je prije ovog turnira zauzimao 836. mjesto na ATP ljestvici, te je dobio pozivnicu za nastup u kvalifikacijama, ovo je daleko najveći rezultat u dosadašnjoj karijeri. S druge strane, 300 pozicija bolje plasirani Ante Pavić nije uspio iskoristiti niti prednost od pet godina većeg iskustva od svog suparnika.

Dino Marcan i Franko Škugor u posljednjem su kolu izgubili od prvog i drugog nositelja kvalifikacija, Nijemaca Michaela Berrera i Philippa Petzschnera. Berrer, koji je jedina dva finala na ATP Touru u karijeri igrao u Zagrebu (2010, 2011), je svladao Marcana sa 7:5, 6:3, dok je Petzschner nadigrao Škugora sa 6:3, 6:3.

U glavnom ždrijebu ovogodišnjeg Zagreb Indoorsa tako će nastupiti sedam hrvatskih igrača, jer su izravan plasman ostvarili Marin Čilić, koji je prvi nositelj i stoga slobodan u 1. kolu, te Ivan Dodig, Ivo Karlović, Nikola Mektić, Antonio Veić i Mate Pavić. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter