ATP Zagreb: Dodig pobijedio Karlovića

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U okršaju hrvatskih tenisača Ivan Dodig je pobijedio Ivu Karlovića 7-6 (5), 6-3 i izborio plasman u četvrtfinale ATP teniskog turnira u Zagrebu gdje ga čeka Marin Čilić.

Bio je to njihov peti međusobni susret i peta Dodigova pobjeda. Dva puta je slavio u Zagrebu (2014, 2013), dva puta na Australian Openu (2014, 2011), te 2012. na Challengeru u Bratislavi. Dodig i Čilić su četiri puta igrali međusobno i rezultat je izjednačen. Dodig je slavio u Valenciji 2012. i Munchenu prošle godine, dok je Čili bio bolji lani u Queens Clubu, te Memphisu.

Pobjednik ATP turnira u Zagrebu iz 2012. godine i drugi nositelj ovogodišnjeg izdanja Zagreb Indoorsa, Rus Mihail Južni, okončao je svoje sudjelovanje na turiniru u Zagrebu već u prvom nastupu, njega je u 2. kolu svladao 34-godišnji njemački kvalifikant Bjoern Phau sa 4-6, 7-5, 6-1.

Od zagrebačkog turnira u četvrtak oprostio se još jedan igrač koji je ranijih godina imao dosta uspjeha u Domu sportova. Riječ je o 33-godišnjem Nijemcu Michaelu Berreru, koji je svoja jedina dva finala u karijeri igrao upravo u Zagebu (2010, 2011). No, ove godine Berrer je zaustavljen u 2. kolu u kojem ga je svladao Britanac Daniel Evans, koji je u glavni turnir ušao kao "lucky loser", sa 1-6, 6-1, 7-6 (4).

Status favorita u ranim poslijepodnevnim susretima opravdao je tek treći nositelj, Nijemac Philipp Kohlschreiber koji je svladao Kazahstanca Andreja Golubeva sa 6-4, 6-2.

Današnji program će zatvoriti prvi nositelj, Nijemac Tommy Haas i njegov sunarodnjak Benjamin Becker. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter