ATP Zagreb: Dodig pobijedio Beckera

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski tenisač Ivan Dodig plasirao se u 2. kolo ATP turnira u Zagrebu nakon što je u 1. kolu svladao Nijemca Benjamina Beckera sa 6:2, 7:6 (3) nakon sat i 22 minute igre, te će u četvrtak u 2. kolu igrati protiv Ive Karlovića.

Naš je igrač do pobjede stigao, a da nije morao spašavati niti jednu "break-loptu" u čitavom susretu. Ukupno je izgubio samo 12 od 56 poena na svom početnom udarcu.

Dodig je iskoristio Beckerov vrlo slab ulazak u susret, te mu dva puta oduzeo servis za 6:2 u prvom setu nakon samo 29 minuta igre.

Kod rezultata 1:1 u drugom setu Dodig je mogao riješiti dvoboj, ali nije iskoristio niti jednu od pet lopti za još jedan "break". Do kraja dvoboja niti jedan igrač nije stigao u priliku oduzeti servis suparniku, pa je o pobjedniku odlučivao "tie-break". U odlučujućoj igri Nijemac je poveo sa 2:0, ali do kraja je dvoboja naš igrač osvojio sedam od posljednjih osam poena i stigao do pobjede.

Hrvatski tenisač Antonio Veić poražen je u dvoboju 1. kola ATP turnira u Zagrebu od Nizozemca Robina Haasea sa 2:6, 6:3, 6:3.

Veić je pružio dobar otpor favoriziranom Nizozemcu, 58. igraču svijeta, dobio je prvi set, ali je Haase u preostala dva seta radio manje pogrešaka.

U Veićevoj igri se itekako osjetilo desetodnevno izbivanje s terena nakon ozljede skočnog zgloba uoči Davis Cup dvoboja s Italijom u Torinu.

"Deset dana sam praktički ležao, trenirao sam samo pola sata u ova dva dana, a zahvalio bih se organizatorima koji su mi omogućili da igram u srijedu, a ne u utorak. Šteta poraza, bio je to baš dobar meč u kojem sam ja u prvom setu izgledao sjajno, a on loše, da bi mi u preostala dva seta Haase oduzeo servis na samim počecima. To je odlučilo, kao i njegov servis na koji sam u dva zadnja seta uzeo valjda dva poena", kazao je Veić, 126. tenisač svijeta, koji ove godine još čeka na svoju prvu ATP pobjedu.

"Mislim da ipak napredujem u svakom smislu, smireniji sam i vjerujem da mogu do kraja godine ući među 100. Sada idem na par turnira u Južnoj Americi na zemljanim terenima. Na zemlji za mene sve izgleda dobro", najavio je Antonio, kojeg su na kraju meča jako iznervirala dvojica gledatelja, koji su otvoreno navijala za Nizozemca, očito zbog klađenja.

"To je sramota, u Hrvatskoj otvoreno navijati protiv hrvatskog tenisača zbog kladionice. To nigdje nisam doživio osim u Hrvatskoj", kazao je Veić, dok Haase u 2. kolu ide petog nositelja Slovaka Martina Kližana.

Lošinjaninu Veiću ovo je bio peti uzastopni nastup u Zagrebu, a najveći uspjeh postigao je 2009. kada je nastupio u četvrtfinalu. On je za ovaj turnir dobio pozivnicu organizatora, kao i Nikola Mektić i Mate Pavić, koji su u utorak također ispali s turnira.

Od zagrebačkoga turnira se oprostio i osmi nositelj Slovak Lukaš Lacko koji je kod rezultata 1:1 u prvom setu zbog bolooba u leđima predao dvoboj Talijanu Flaviju Cipolli.

Danas popodne pobjednik iz 2011. Ivan Dodig igra s Nijemcem Benjaminom Beckerom, a u četvrtak meč 2. kola igra prvi nositelj Marin Čilić protiv Slovenca Grege Žemlje. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter