ATP Zagreb: Dodig na Beckera, Karlović s Dimitrovim

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pet hrvatskih tenisača saznalo je protivnike u 1. kolu ATP turnira Zagreb Indoors, koji službeno započinje u ponedjeljak, a prvi je nositelj Marin Čilić slobodan u 1. kolu. 

Zagrebački ATP turnir po prvi puta se održava po sustavu od 28 igrača u glavnom ždrijebu, pa su prva četiri nositelja - Čilić, Talijan Andreas Seppi, Rus Mihail Južni i Austrijanac Juergen Melzer, slobodni u 1. kolu. 

Pobjednik iz 2011. Ivan Dodig za prvog će protivnika imati Nijemca Benjamina Beckera, Ivo Karlović ide na Bugarina Grigora Dimitrova, Antonio Veić se sastaje s Nizozemcem Robinom Haaseom, Nikola Mektić s još jednim Nizozemcem Igorom Sijslingom, dok je Mate Pavić dobio zasad nepoznatog protivnika iz kvalifikacija. Čilić će svoj prvi meć na ovogodišnjem Zagreb Indoorsu u 2. kolu imati protiv boljega iz dvoboja Slovenca Gregora Žemlje i kvalifikanta. 

U subotu, nedjelju i ponedjeljak igraju se kvalifikacije na kojima će nastupiti čak 12 hrvatskih igrača. Šansu za proboj u glavni turnir tražit će Duje Kekez, Borna Ćorić, Dino Marcan, Joško Topić, Franko Škugor, Marin Draganja, Franko Miočić, Toni Androić, Mate Delić, Filip Veger, Kristijan Mesaroš, Mladen Mitak i Ante Pavić. Koliko je zagrebački ATP turnir jak, svjedoči i činjenica da je u kvalifikacijama i dvostruki finalist Zagreba Nijemac Michael Berrer. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter