ATP Zagreb: Čilić u finalu protiv Melzera

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić izborio je finale ATP turnira u Zagrebu svladavši u polufinalu branitelja naslova Rusa Mihaila Južnog s 4:6, 6:4, 6:3. Čilić će za naslov u nedjelju igrati s austrijskim tenisačem Jürgenom Melzerom, koji je ranije slavio protiv Nizozemca Robina Haasea sa 7:6 (2), 6:3.

Čilić je slavio protiv Južnog u uzbudljivom dvoboju koji je trajao gotovo dva i pol sata, a u kojem je naš tenisač imao loš start. Izgubio je svoj servis u šestom gemu prvoga seta, vratio se breakom za 4:5, da bi odmah u sljedećem gemu opet izgubio svoj servis i prvi set.

U drugom setu Čilić je uspio oduzeti početni udarac Južnog u sedmom gemu, i to mu je bilo dovoljno za poravnanje na 1:1 u setovima, a odlučujući, treći set Međugorac je odmah započeo breakom za 1:0. Južni se nije predao, vratio je break za 2:2, no Čilić opet u sedmom gemu dolazi do nove prednosti od 4:3 i konačno slama otpor protivnika.

Bila je to četvrta pobjeda Čilića u devetom međusobnom dvoboju s Južnim, ali možda i najteža jer ga u Zagrebu nije išao servis - imao je tek sedam aseva, dvije dvostruke pogreške i samo 50 ubačaja prvog servisa.

Čilić tako u nedjelju u 17 sati imati priliku za treći naslov u Zagrebu, a ako osvoji, bit će prvi hrvatski igrač koji je slavio na oba naša ATP turnira - Umagu i Zagrebu. Također, Čiliću se smiješi deveti naslov u svom 17. ATP finalu.

Tridesetjednogodišnji Melzer plasirao se u svoje 12. ATP finale, a protiv Haasea sada vodi s 4:0 u međusobnim dvobojima.

Ljevoruki Austrijanac zasad ima četiri osvojena turnira, a zadnji je osvojio prije godinu dana u Memphisu.

U međusobnim dvobojima Čilić vodi protiv Melzera s čak 6:2, a dobio je zadnja dva dvoboja u Rotterdamu 2011. i lani na Olimpijskim igrama. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter