ATP Zagreb: Čilić startao pobjedom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvobojem hrvatskih tenisača Marina Čilića i Mate Delića u zagrebačkome Domu sportova je započelo 9. izdanje ATP Zagreb Indoors turnira, a pobjedu je očekivano odnio trostruki pobjednik i branitelj naslova Čilić sa 6:4, 6:4.

Čilić je svoju obranu naslova u Zagrebu započeo trijumfom nad 20-godišnjim Splićaninom Delićem, koji je zahvaljujući pozivnici organizatora, po prvi u karijeri zaigrao u glavnom turniru na ATP razini, te nije razočarao u srazu s puno iskusnijim Čilićem. Međugorcu je u prvom setu bio dovoljan samo jedan "break", kod 2:2, da bi Delićev gubitak servisa u prvom gemu drugoga seta praktički riješio pitanje pobjednika prvog dvoboja ovogodišnjega turnira. Splićanin je zaprijetio u devetom gemu s 15-40, da bi Čilić, u stilu svog trenera Gorana Ivaniševića, potom ispalio četiri asa u nizu i okončao dvoboj nakon sat i 11 minuta igre.

"Iskoristio sam njegovu nervozu na početku i potom je sve bilo lakše. Delić ima sjajan servis i forehand, te na brzim podlogama može biti jako neugodan. Srećom, mene je danas servis služio fenomenalno, sve do zadnjega gema. Lijepo se vratiti u Zagreb, pogotovu nakon Australije i želim ovdje ponovno vratiti samopouzdanje", kazao je Marin, koji je 37. na ATP ljestvici i peti nositelj turnira.

Čilića u 2. kolu čeka protivnik iz Srbije, a to će biti ili Dušan Lajović ili Peđa Krstin, koji je došao iz kvalifikacija i tamo pobijedio i Cipranina Marcosa Baghdatisa.

Manje sreće u kvalifikacijama imao je naš Mate Pavić, koji je u presudnom meču za plasman u glavni turnir izgubio od Rusa Andreja Kuznjecova sa 7:6, 3:6, 6:7, iako je u trećem setu vodio s 3:1. U glavnom ždrijebu su još četiri Hrvata, Ivan Dodig je kao četvrti nositelj slobodan u 1.kolu, te čeka boljega iz dvoboja Ive Karlovića i Nijemca Daniela Brandsa. Nijemci iz kvalifikacija su suđeni i preostalim hrvatskim adutima - Borna Ćorić će igrati s bivšim finalistom Zagreba Michaelom Berrerom, a Ante Pavić se sastaje s Bjornom Phauom. Prvi nositelj turnira je Nijemac Tommy Haas, drugi je pobjednik iz 2012. Rus Mihail Južni, a treći nositelj je Nijemac Phillipp Kohlschreiber. (HIna)


Podijeli: Facebook Twiter