ATP Zagreb: Čilić i Haas za naslov

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Trostruki pobjednik Marin Čilić i prvi nositelj Nijemac Tommy Haas igrat će u finalu ATP turnira u Zagrebu.

Čilić je do finala došao pobjedom nad Nijemcem Bjornom Phauom 6-3, 6-4, dok je Haas bio bolji od Britanca Daniela Evansa 5-7, 6-4, 6-3 nakon gotovo dva sata igre.

Čilić plasirao se u finale ATP turnira u Zagrebu svladavši u polufinalu Nijemca Bjorna Phaua s 6-3, 6-4. Dominirao u dvoboju s 34-godišnjim Phauom, koji je tek 358. na ATP ljestvici, te je u Zagrebu morao igrati kvalifikacije. U prvom setu Čiliću je bio dovoljan "break" kod 4-3, a u drugom setu je Međugorac čak triput oduzimao Phauov početni udarac, kod 5-3 je na protivnikov servis propustio čak pet-meč lopti, da bi napokon svojim servisom okončao meč za sat i 24 minute igre.

Haas se namučio protiv Evansa, igrača kojeg je upravo Phau izbacio u zadnjem kolu kvalifikacija, da bi potom odustajanjem Čeha Radeka Štepaneka ipak ušao u glavni turnir kao "lucky loser" i stigao do polufinala.

Evans je dobio prvi set, a odlučilo je iskustvo 35-godišnjeg Haasa, koji je u trećem setu napravio "break" za 4-2 i ušao u finale.

Haas i Čilić su dosad igrali triput, a Nijemac vodi 2-1. Čilić je dobio meč u Münchenu 2012., a Haas je slavio u Hamburgu iste godine, te 2009. u Wimbledonu.

Finalni dvoboj ATP turnira u Zagrebu igra se u nedjelju u 17 sati. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter