ATP Zagreb: Četiri Hrvata u 3. kolu kvalifikacija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Čak četiri hrvatska tenisača izborila su nastup u posljednjem, 3. kolu kvalifikacija za nastup u glavnom ždrijebu ATP turnira u Zagrebu koji počinje u ponedjeljak u Domu sportova, a kako će Filip Veger i Ante Pavić u 3. kolu igrati međusobno jedan će sigurno igrati u glavnom turniru.

Veger, koji je dobio pozivnicu za kvalifikacije, u 2. je kolu svladao Slovaka Kamila Čapkoviča sa 6:4, 6:2, dok je Pavić pobijedio Poljaka Marcina Gawrona sa 6:4, 6:3.

Plasman u 3. kolu kvalifikacija izborili su još i Franko Škugor, koji je nadigrao Nizozemca Boya Westerhofa sa 6:4, 7:6 (4), te Dino Marcan koji je svladao Talijana Riccarda Bellottija sa 7:5, 6:2. Škugor će plasman u glavni turnir tražiti protiv Nijemca Philippa Petzschnera, a Marcan protiv još jednog Nijemca Michaela Berrera, koji je jedina dva finala na ATP Touru u karijeri igrao u Zagrebu (2010, 2011).

Borna Čorić i Toni Androić zaustavljeni su u 2. kolu kvalifikacija. Talentiranog 16-godišnjeg Čorića svladao je upravo Berrer i to sa 6:2, 6:2, dok je Androića zaustavio Talijan Matteo Viola sa 6:0, 7:5.

U glavni ždrijeb turnira izravan plasman ostvarilo je još šest hrvatskih igrača. Marin Čilić će biti prvi nositelj i stoga je slobodan u 1. kolu, a u Domu sportova će igrati još Ivan Dodig, Ivo Karlović, Nikola Mektić, Antonio Veić i Mate Pavić. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter