ATP Umag: Talijani u polufinalu

Fabio Fognini
Fabio Fognini

Talijan Fabio Fognini, 19. igrač svijeta, nastavio je sjajnu nisku, upisao je 12. pobjedu zaredom i ostao u utrci za trećim naslovom u tri tjedna. Za pobjedu nad Martinom Kližanom u četvrtfinalu 24. Vegeta Croatia Opena zapljeskala je i njegova djevojka Svetoslava Simeonova, bugarska manekenka, koja je meč pratila iz hlada svečane lože. Umag će biti peti polufinale sezone za 19. igrača svijeta koji je u životnoj formi.

- Tajna je u radu i žrtvovanju. Prije dvije godine počeo sam raditi s Joseom Perlasom, bivšim trenerom Alberta Coste, Carlosa Moye i Nicolasa Almagra, koji ima puno iskustva. Nešto se primijenilo i u mojoj glavi, sad sam čist, kaže Fabio Fognini, koji je gubio 3:1.

Fogninijev suparnik u trećem umaškom polufinalu bit će bolji iz ogleda između Gaela Monfilsa i Alberta Montanesa.

U polufinalu je i Fogninijev sunarodnjak Andreas Seppi kojem je drugo kolo zaredom predan susret, dok je u prvom kolu bio  slobodan. Seppi je spasio dvije set lopte kod 5:4, a kad je poveo 6:5, Argentinac Horatio Zeballos zaključio je susret zbog problema s međurebrenim mišićima. Inače, Seppi ima omjer 7-0 u susretima u pet setova ove sezone, čemu može zahvaliti dobroj suradnji s Riječaninom Daliborom Širolom, koji mu je kondicijski trener.

- Bio je uz mene u Wimbledonu, ali za posljednja dva turnira je slobodan. U svakom slučaju, dobro smo se spremili za posljednje dvije sezone, kaže Andreas Seppi, koji je korak od prvog finala sezone.

Petak je pokazao da Talijani marširaju. Što donosi subota? (Z. H., foto M. MIJOŠEK)

 


Podijeli: Facebook Twiter