ATP Umag: Sve je spremno, čeka se samo Čilić

 Vanja Božičković, Vili Bassanese (M. GAVRAN)
Vanja Božičković, Vili Bassanese (M. GAVRAN)

Na konferenciji za novinare u gradskoj vijećnici najavljen je ovogodišnji teniski spektakl u Umagu. Više o svemu govorili su direktor umaške teniske priredbe Vanja Božičković, direktorica IO-a ATP turnira Vegeta Croatia Open Arlen Brozić, gradonačelnik Umaga Vili Bassanese i direktorica gradske Turističke zajednice Sanda Bravar Radizlović.

Za sportske znatiželjnike u žiži interesa je bio sastav turnirske momčadi koja kreće u pohod na 24. trofej ATP Vegeta Croatia Opena.

- Imena onih koji dolaze, uključujući i aktualnog pobjednika Marina Čilića, garantiraju nam teniski spektakl. To potkrjepljujemo listom sudionika koja nadmašuje sve dosadašnje turnire.

Jedino otvoreno pitanje je nastup Marina Čilića, koji će tijekom sutrašnjeg dana javiti hoće li moći sudjelovati ili ne. Željno očekujemo povoljne vijesti, a okrenemo li se listi igrača koji će činiti okosnicu ovogodišnjeg turnira, u igri za pobjednika je njih desetak. Konkurencija je jača no ikad dosad i nikakvo iznenađenje neće predstavljati tko god od njih da osvoji turnir, ustvrđuje Vanja Božičković.

- Tu je devet igrača s visokim renkingom, među prvih 35, počevši od prvorangiranog Francuza Richarda Gasqueta koji je deveti, preko Čilića koji se nalazi na 12. mjestu, zatim Poljaka Jerzyja Janowicza koji je dvije stepenice ispred Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova, pobjednika iz 2011., koji je trenutačno 22. igrač svijeta.

Ostatak liste predvodi ovogodišnje otkriće iz Italije, Andreas Seppi, kao i Španjolac Tomy Robredo te drugi. U skladu s našom višegodišnjom praksom nastojimo dobiti igrače koji su iz zemalja iz kojih u Umag dolaze i mnogobrojni turisti. Tako ćemo imati Nijemca Floriana, Slovaka Martina Kližana, Španjolce Montanesa, Verdasca i Ramosa.

Tu je i Lorenzi, Argentinci Zeballosa, Berlocqe, Francuz Monfils, Rus Tursunov, Urugvajac Cuevas, te 44. igrač s ATP liste Viktor Troicki iz Srbije. Nadam se da će svaki od njih imati svojih navijača tako da računamo s dolascima turista iz navedenih zemalja. Ne sumnjamo da će interes za ovakvo izdanje, odnosno kvalitetu igrača koji stižu u umašku tenisku školjku, biti u skladu s očekivanjima sviju nas, veli Božičković. (M. GAVRAN)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD PETKA


Podijeli: Facebook Twiter