ATP Umag: Šest Hrvata u 2. kolu kvalifikacija

Kristijan Mesaroš (Arhiva NL)
Kristijan Mesaroš (Arhiva NL)

Od 11 hrvatskih tenisača koji su započeli kvalifikacije za nastup na ovogodišnjem ATP turniru Croatia Open u Umagu njih šestorica su izborila plasman u 2. kolo. U daljnju borbu za nastup u glavnom turniru će Luka Zaninović, Kristijan Mesaroš, Duje Kekez, Tomislav Draganja, Joško Topić i Nikola Mektić.

Zaninović je u 1. kolu kvalifikacija svladao još jednog našeg igrača Denija Žmaka 7-5, 4-6, 7-5, Mesaroš je bio bolji od Srbina Milana Zekića 6-3, 6-4, Kekez je nadigrao Argentinca Diega Schwartzmana 63, 6-4, Draganja Ukrajinca Aleksandra Kušakova 7-5, 6-3, Topić Poljaka Adama Chadaja 6-2, 6-2, a Mektić Španjolca Andresa Arcea 6-0, 6-1.

Na prvoj prepreci u kvalifikacijama zapeli su Filip Veger, koji je izgubio od Čeha Jaroslava Pospišila 2-6, 2-6, Matej Svjetličić, kojega je svladao Slovenac Miha Mlakar 7-6 (1), 6-1, Nino Serdarušić, kojega je izbacio Slovak Pavol Červenak 6-3, 6-1, te Franko Škugor koji je predao meč Srbinu Duđanu Lajoviću pri vodstvu srpskog igrača 6-4, 3-1.

U 2. kolu kvalifikacija na rasporedu su dva hrvatska dvoboja, Zaninović će igrati protiv Mesaroša, a Kekez protiv Draganje. Topić za suparnika ima Červenaka, a Mektić Srbina Borisa Pašanskog.

Tri hrvatska predstavnika koja su dobila pozivnice za nastup u glavnom turniru su Mate Pavić, Borna Ćorić i Antonio Veić. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter