ATP Umag: Pozivnica Čehu Veselom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što su mlade hrvatske teniske nade Mate Pavić i Borna Ćorić dobili pozivnice za 24. Vegeta Croatia Open, koji se održava u Umagu od 18. do 28. srpnja, treća pozivnica dodijeljena je češkom tenisaču Jiriju Veselom, trenutačno 91. igraču svijeta.

Vesely, vršnjak našeg Mate Pavića, ove se godine probio među 100 najboljih na ATP ljestvici osvajanjem dva Challengera i plasmanom u finale još dva.

- Vesely igra odličnu sezonu, jer je od kraja 2012. dosad napredovao za 170 mjesta. Riječ je o mladom igraču u velikom naletu, siguran sam da će i u Umagu pokazati zašto ga smatraju najvećom nadom češkog tenisa, istaknuo je direktor turnira Vanja Božičković.

Pavić, Ćorić i Vesely u Umagu će odmjeriti snage s impresivnom konkurencijom, predvođenom braniteljem naslova Marinom Čilićem i devetim igračem svijeta Richardom Gasquetom. Vraćaju se i bivši pobjednici turnira Alexandr Dolgopolov i Fernando Verdasco, a prvi put dolazi Poljak Jerzy Janowicz, nedavni polufinalist Wimbledona, te Francuz Gael Monfils, jedan od najatraktivnijih igrača na ATP Touru. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter