ATP Umag: Poraz Veića, Topića i Pavića

Antonio Veić (Milivoj MIJOŠEK)
Antonio Veić (Milivoj MIJOŠEK)

Hrvatski tenisač Antonio Veić nije se uspio plasirati u 2. kolo ATP turnira Croatia Opena u Umagu, bolji od njega je u susretu 1. kola bio srpski igrač Viktor Troicki sa 7-6 (6), 6-1 nakon sat i 33 minute igre.

Veiću je ovo bio peti nastup u glavnom ždrijebu turnira u Umagu, ali još uvijek čeka prvu pobjedu. Nakon Francuza Mathieua Montcourta, Talijana Simonea Bolellija, Argentinca Diega Junqueire i Slovenca Blaža Kavčiča uspješniji je bio i Troicki. Štoviše, Veić u tih pet susreta nije osvojio niti jedan set.

Najbliže osvajanju prvoga seta u Umagu Veić je bio u prvom setu protiv Troickog u kojemu je u "tie-breaku" imao tri vezane set-lopte kod vodstva 6-3, ali je potom izgubio pet poena zaredom što se na kraju pokazalo i odlučujućim trenutkom susreta.

Inače, Veić je poveo sa 4-2 u prvom setu, ali nije uspio zadržati prednost "breaka", da bi kod zaostatka 5-6 uspio ponovno oduzeti servis Troickom i tako osigurati "tie-break". U odlučujućoj je igri stigao do velike prednosti koju nije znao pretvoriti u set. U drugom setu naš se igrač dobro držao u prve tri igre, ali nakon što je u četvrtoj izgubio servis potpuno se raspao.

Joško Topić izgubio je susret od Argentinca Carlosa Berlocqa sa 0-6, 1-6. Bio je ovo prvi meč 29-godišnjeg Topića u glavnom ždrijebu nekog ATP turnira, a do tog je rezultata stigao prolaskom kvalifikacija. Protiv iskusnog Argentinca, trenutačno 43. igrača svijeta Topić nije imao izgleda. Izgubio je svih sedam gemova na svoj početni udarac, te je jedini gem osvojio na Argentinčev servis kod zaostatka 0-3 u drugom setu.

Od Mate Pavića bolji je bio Francuz Gael Monfils sa 7-5, 6-2 nakon sat i 20 minuta igre. Pavić je u prvom setu dva puta imao "break" prednosti protiv uglednog protivnika, kod vodstva 5-4 servirao je i za set, ali je potom izgubio tri gema zaredom. U drugom setu 20-godišnji Splićanin više nije imao snage za jači otpor bivšem članu TOP-a 10 najboljih igrača svijeta. (Hina)

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter