ATP Umag: Pljesak za Flaviju i Donnu

Selfie iz Umaga: australske blizanke Miriam i Olivia Nervo,  Flavia Penetta, Donna Vekić, Emanuel Ivanišević i braća braća Olive
Selfie iz Umaga: australske blizanke Miriam i Olivia Nervo, Flavia Penetta, Donna Vekić, Emanuel Ivanišević i braća braća Olive

Poslije prve ekshibicije na otvaranju Konzum Croatia Opena, na kojoj su zaigrali Andre Agassi (manje), Goran Ivanišević i Juan Carlos Ferrer (više), prigodu su dobile dame, prošlogodišnja senzacionalna pobjednica US Opena Talijanka Flavia Pennetta i 19-godišnja nada hrvatskog tenisa Donna Vekić. I ovoga puta ozljede su skrojile scenarij. Nakon što Agassi nije mogao odigrati meč s Ivaniševićem zbog teže ozljede leđa, već samo zagrijati Splićanina, ovoga puta ideja organizatora pala je u vodu zbog - Ivaniševićeve ozljede. Splićanin je želio preskočiti stepenice na izlazu sa stadiona, ali u mraku je stao u prazno, zaradio dva šava na potkoljenici i veliki hematom na boku. Povišena temperatura proteklih dana pokazuje da pad nije bio nimalo bezazlen.

- Sam sebi sam iskopao rupu, na svom stadionu - našalio se Goran.

Ideja je bila sjajna, u ekshibiciju se trebao uklopiti meč parova supružnika Flavije Pennetta i Fabija Fogninija protiv Ivaniševića i Donne Vekić. Opet je trebalo "gasiti požar", pa su uskočila djeca. Goranov sin, osmogodišnji Emanuel, te braća Oliver i Marc Majdandžić. Marc ima 11, Oliver osam godina, ali na terenu izgledaju kao dva mala Björna Borga. Plavokosi, s trakom, u bijeloj opremi...

Flavia Pennetta svladala je Donnu 5:4 u meču u kojem je, prema odredbi suca Ivaniševića, o pobjednici odlučivao posljednji poen. Pennetta je još uvijek u dobroj formi, bez obzira što je na kraju sezone završila karijeru.

- Ovo mi je bio prvi meč poslije Singapura, završnog turnira sezone. Kad pogledam ove napore, sretna sam što sam prekinula karijeru - priznaje Pennetta.

Na kraju su svi zaslužili pljesak. Šteta što ideja nije mogla biti realizirana do kraja. Ekshibiciju su upotpunile i australske blizanke Miriam i Olivia Nervo, glazbenice, producentice, pjevačice, testopisci i DJ-ice. Iznenadile su igrom, uspjele su prebaciti nekoliko lopti zaredom.

- Bolje da više ne igrate tenis - našalio se Goran.

- Bilo je zabavno, ali bolje smo za pultom - rekla je jedna. Blizanke DJ Nervo to su dokazale, rasplesavši brojne goste u Dance Areni. Blizanke su mnoge natjerale na - malo sna. (Zlatko HORVAT)

 

 

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter