ATP UMAG: Pablo Cuevas ispao

Gastao Elias
Gastao Elias

Urugvajac Pablo Cuevas, prvi nositelj i umaški pobjednik prije dvije godine, ostao je bez četvrtfinala ovogodišnjeg izdanja. Na dvoboj s još jednom Pablom, Španjolcem Carrenom Bustom, odjurio je Portugalac Gastao Elias koji je u "tie breaku" trećeg seta spasio meč loptu. Cuevas je u Umag stigao poslije dvaju finala na posljednja tri turnira (Nottingham i Hamburg). Ovoga tjedna upisuje plasman karijere, 20. mjesto, ali nije igrao na toj razini. Prije dvije godine se provukao kroz prvo kolo Mati Deliću i otišao do kraja, ali Elias je ipak druga kategorija. Portugalac je servirao je za meč kod 5:4 u trećem setu, nije iskoristio prigodu, ali ostao je pribran. Na kraju je iskoristio darove Urugvajca, dvije dvostruke pogreške u 13. igri, uključujući onu na - meč loptu.

Talijan Fabio Fognini jedini od trija s plakata turnira izborio je četvrtfinale. Poslije Nicolasa Almagra, na prvoj stepenici zapeo je i Cuevas. S tom razlikom što je Cuevas kao prvi nositelj bio slobodan u prvom kolu. Naletio je na raspoloženog Eliasa, koji ovoga tjedna također ima plasman karijere - 72. mjesto. Posljedica je to prvoga polufinala na ATP turnirima u karijeri prošloga tjedna u Bastadu. I dok su Cuevas i Almagro razočarali, Fognini uživa. U društvu supruge Flavije Pennette i četvrtfinalu.

- Ribolov mi je velika strast. Ulovili smo nekoliko riba, bit će za večeru - kaže Fognini.

Ispao je i sedmi nositelj Martin Kližan koji je servirao za sedmu pobjedu zaredom. Međutim, preokret protiv pobjednika Hamburga proteklog vikenda u slovačkom derbiju načinio je Andrej Martin, kojeg nije impresionirala činjenica da je ljevoruki Kližan dobio 12 setova zaredom. Uz treće kolo Roland Garrosa ove godine kao sretni gubitnik, Martin je u Umagu ostvario najveći uspjeh, ovo mu je prvi četvrtfinale jednog ATP-a u karijeri. Za ovaj se naradio, 70. igrač svijeta slavio je poslije dva sata i 26 minuta igre.

Hrvatska još uvijek ima predstavnika u turniru. U parovima. Franko Škugor je u polufinalu s Talijanom Thomasom Fabbianom. Šibenčanin, prije dvije godine umaški finalist u parovima, uspio se oporaviti nakon predaje u prvom kolu singla zbog dehidracije.

Rezultati 2. kola: Elias - Cuevas (1) 3:6, 6:3, 7:6 (7), Carreno Busta (6) – Gabašvili 6:4, 6:2, A. Martin - Kližan (7) 3:6, 7:5, 6:2. Parovi, četvrtfinale: Fabbiano/Škugor - Bedene/Džumhur 7:5, 7:6 (3). (Zlatko HORVAT, snimio Milivoj MIJOŠEK)


Podijeli: Facebook Twiter