ATP Umag: Ljepota i dobrota Istre u spotu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Krasna zemljo", promidžbeni film o Istri, koji je snimila Hrvatska turisticka zajednica uz podršku Turisticke zajednice Istarske županije, premijerno je sinoc prikazan na umaškom 23. ATP Vegeta Croatia Openu.

S prikazanim ljepotama istarske obale i unutrašnjosti skladno se stopio nastup uživo poznate celistice Ane Rucner, koja je i glazbena producentica filma. Redatelj i scenarist Kras Gancev, snimatelj Radislav Jovanov Gonzo i autor bogatog glazbenog aranžmana Tomas Buric, koji je kompilirao tradicionalne istarske melodije koristeci klasicne instrumente, roženice, mih i šurle, nastojali su naglaskom na emociju i doživljaj docarati prirodne i arhitektonske ljepote, bogatstvo eno-gastronomske ponude te gostoljubivost i toplinu stanovnika Istre, koja je i okosnica scenarija, kao jedan od glavnih razloga zbog kojih se gosti na Poluotok uvijek ponovno vracaju.

U tri i pol minute nižu se kadrovi s detaljima arhitekture gradica, kažunima, slikovitim krajolicima, uredenim plažama, autohtonim jelima i vrhunskim vinima, koji ce biti korišteni i za spotove od 20 i 30 sekundi, namijenjene promociji Istre diljem svijeta.

Prezentacija filma i nastup Ane Rucner prethodili su velikom koncertu otvorenja turnira na ATP stadionu koji je ove godine ugostio velikana hrvatske glazbene scene Olivera Dragojevica. Jedini Oliverov ljetni nastup bio je za njegove obožavatelje i ljubitelje melodicne glazbe prava prigoda za druženje uz bogat live repertoar splitske legende, koja je medu goste na umaški nastup pozvala i svog dugogodišnjeg prijatelja Zlatana Stipišica Gibonnija.

Nakon glazbe na red su došli eno-gastronomski užitci s prezentacijom Tomislava Gretica, chefa kuhinje u rovinjskom hotelu Monte Mulini, i mladog vinara Bruna Trapana, u sklopu Istria Gourmet Festivala. Veceras ce se ljubiteljima gastronomskih delicija i dobrih vina predstaviti Taverna Pergola i vinar Moreno Degrassi, a sutra su na redu novigradski restoran Damir i Ornella te degustacija Skrivene cari malvazije i terana s pobjednicima Svijeta malvazije 2009. - 2012., u suradnji s Vinistrom. Glazbeni program veceras dovodi Gustafe, a sutra su na redu Angels. (Kristina FLEGAR, snimio Milivoj MIJOŠEK)


Podijeli: Facebook Twiter