ATP Umag: Lijepe cure i vinski znalci


Umaški ATP nije samo mega sportski događaj čiji se teniski mečevi prenose u čak 170 zemalja svijeta. ATP je zabava, glazba, ukusna hrana i partijanje do jutra, kada Umag postaje nezaobilazni punkt svih onih koji se žele dobro zabaviti. Ali, stara je vijest da je teniski centar u Stella Marisu i mjesto gdje se za vrijeme turnira skupljaju i najljepše cure. A ima ih posvuda - na terenima i izvan njih. Vidjeti se mogu prave modne revije haljinica kojima se djevojke bore protiv vrućina. Snažniji spol ovih dana zaista ima pravi praznik za oči.

A djevojke su i članice grupe Angels koja je posjetitelje zabavljala u sklopu ATP Nightsa. Mlade hrvatske rokerice još su kao gimnazijalke prije šest godina nastupile na Dori, a koliko žestoko i dobro sviraju rock uvjerili su se svi koji su plesali uz njihovu glazbu u utorak navečer na ATP Dance Areni.

Vinski znalci i tenis

Kako se vinski stručnjaci snalaze u svijetu tenisa pokazali su današnji gosti celebrity stagea - Mike De Simone i Jeff Jenssen - svjetski poznati vinski dvojac iz SAD-a. Vinski majstori u sastavu gourmet dijela promoviraju svoju novu knjigu "Wines of the Southern Hemisphere", a publici su otkrili da se u Hrvatskoj nalaze već četvrti put, da su u potrazi za vinskom pričom u 18 mjeseci proputovali različite kontinente od Australije do Južne Amerike i Afrike, te dodali da će tijekom svog gostovanja u Umagu dati usporedbu vina južne hemisfere s onima iz Istre. U Hrvatskoj ih je vele, najviše oduševila naša dugogodišnja tradicija vinarstva, a na pitanje koja su najbolja vina na svijetu odgovor je iz prve bio - istarska.

Još jedan gost ovog popodnevnog susreta bio je mladi tenisač Mate Pavić koji je rekao da je u Umagu najviše oduševljen atmosferom, ali i da mu je kao malom najveći uzor bio Goran Ivanišević. Pavić, De Simone i Jenssen zabavili su se kasnije u fun zoni - gdje su se iskazali u teniskim vještinama - gađanjem u metu i jačini udarca. I dok je očekivano Pavić sve položio iz prve, Jenssen koji je priznao da mu je mama puno plaćala za poduke iz tenisa, svoju je lopticu "lansirao" preko granica fun zone. (T. KOCIJANČIĆ; V. HABEREITER; snimio M. MIJOŠEK)

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter