ATP Umag: Fognini preokretom do 11. pobjede zaredom

Fabio Fognini (M. MIJOŠEK)
Fabio Fognini (M. MIJOŠEK)

Talijan Fabio Fognini upisao je 11. pobjedu zaredom u 16 dana. Pobjednik Hamburga i Stuttgarta nastavio je nisku u Umagu, iako je trebao vremena za prilagodbu. Nizozemac Thiemo de Bakker poveo je 5:1 (imao je i 5:4 i 30:0), ali Fognini koji ovoga tjedna upisuje plasman karijere, 19. mjesto, odgovorio je s devet gemova u nizu! Upisao je 26-godišnji Talijan Fognini 26. pobjedu na zemlji ove sezone (devet poraza), u kojoj je samo Nadal dobio više utakmica u prašini (42)...

- Znao sam da neće biti lako. Počeo sam sporo, ali znao sam da je De Bakker nepredvidiv. Počeo sam trčati, boriti se i sve se poklopilo. Nevjerojatan je osjećaj dobiti 11 mečeva zaredom - kaže Talijan iz Sanrema, koji se u četvrtfinalu sastaje s Martinom Kližanom. Slovak je poslije dva i pol sata igre pobijedio Argentinca Leonarda Mayera.

Razmišljao je Fognini i o otkazu Umaga, ali ipak je došao.

- Trener mi je rekao da ću biti slobodan u prvom kolu. Profitirao sam otkazom Čilića i Janowicza, ne znam u kojem bih bio stanju da sam morao igrati u utorak. No, sretan sam što sam u Umagu, tu sam igrao polufinale, pobijedio Carlosa Moyu, osvojio parove... - kaže Fognini.

Gael Monfils je treći stigao u četvrtfinale pred tisuću gledatelja na Grandstandu, za koji je prvi put potrebna ulaznica (cijena 60 kuna). Blaž Kavčič je poveo s 3:2, ali do kraja je osvojio jedan gem. (Z. HORVAT)

Semafor

Drugo kolo: Fognini (3) - De Bakker 7:5, 6:3, Kližan (6) - L. Mayer 3:6, 6:1, 7:6 (3), Monfils - Kavčič 6:3, 6:1; 1. kolo: Monfils - Pavić 7:5, 6:2, Zeballos - Ćorić 6:7 (5), 6:4, 6:0.

Sutra, ATP stadion (17.30): Seppi - Haider-Maurer, Dolgopolov - Bedene (20). Grandstand (17): Berlocq - Zeballos, Robredo - Troicki.


Podijeli: Facebook Twiter