ATP turnir u Umagu dobio novog sponzora

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najdugovječniji i jedini hrvatski ATP turnir Croatia Open Umag, koji će ove godine od 14. do 23. srpnja doživjeti svoje 28. izdanje, u svoju je bogatu sponzorsku obitelj prigrlio Triglav osiguranje s kojim je sklopljen višegodišnji ugovor. 

"Polako krećemo i prema 30. obljetnici turnira, a cilj je da s Triglav osiguranjem, s kojim smo sklopili višegodišnji ugovor, 30. godišnjicu turnira proslavimo zajedno", rekao je direktor Istraturista i predsjednik Organizacijskog odbora turnira Ronald Korotaj.

"Prošle smo godine s našim prijateljem Goranom (Ivaniševićem) preimenovali stadion i na tragu toga krenuli s ulaganjima u sam stadion. Gledatelje će dočekati nove sjedalice i još pregršt novosti i investicija u okruženje oko stadiona. Naše je dugoročno opredjeljenje da je taj turnir vrijedi i da je to nešto u što vrijedi ulagati te biti uz njega. Ono što mogu obećati je da će teniski turnir biti atraktivan, a da će zabavni i gourmet program biti bogatiji nego ikad", dodao je Korotaj.

"Triglav osiguranje je već 50 godina prisutno na hrvatskom tržištu, svojim osiguranicima garantira sigurnost, transfer rizika i možemo se pohvaliti velikim brojem zadovoljnih klijenata. Umaški turnir garantira vrhunski sport, a jednako važno i vrhunsku zabavu u atraktivnom terminu. Mislim da je to jedna normalna sinergija i jako sam ponosan na nju", rekao je povodom sklapanja sponzorskog ugovora predsjednik Uprave Triglav osiguranja d. d. Marin Matijaca.

"Mislim da ćemo dugi niz godina imati poveznicu, zdravlja, sporta i sigurnosti, znači svega onoga što bi naše ljude trebalo veseliti", zaključio je Matijaca.

Kad su veselje i zabava u pitanju, posljednjih se godina u Umagu za taj segment na teniskom terenu najviše brinuo Goran Ivanišević. Od prošle godine glavni stadion u umaškom Stella Marisu nosi njegovo ime, a svečanost preimenovanja svojim je dolaskom uveličao i jedan od najboljih tenisača svih vremena, Amerikanac Andre Agassi.

"Umag svake godine pomiče granice. Ove godine se spremaju nova iznenađenja. Svake je godine sve bolje i bolje", rekao je najbolji hrvatski tenisač svih vremena, ali još nije želio otkriti o kakvim se iznenađenjima radi.

"Ove godine turniru u prilog ide to što nema Davis Cupa, što nema olimpijskih igara, tako da se nadamo našim igračima, pogotovo Borni Ćoriću, kao i nekim drugim dobrim igračima. No, Umag je više od turnira. Umag je događaj važan za turizam, za Istru i Hrvatsku. I ove godine možemo očekivati dobru zabavu i dobar tenis, a svi koji dođu neće požaliti", dodao je Goran Ivanišević koji je 1990. godine u prvom finalu umaškog turnira poražen od Gorana Prpića i nije se uspio naći na popisu pobjednika na kojem su se kroz 28 izdanja našla čak petorica osvjača Grand Slam naslova.

"To jest manji turnir (po nagradnom fondu), ali je kroz godine postao jedan od najcjenjenijih i najpoželjnijih turnira u kalendaru i svi igrači žele doći u Umag. Kad se pogleda popis pobjednika i tko je sve igrao u Umagu, takvom se poviješću ne mogu pohvaliti i neki veći turniri", zaključio je Ivanišević. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter