ATP Šangaj: Loš dan za favorite

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Četvrtak je bio loš dan za favorite na Masters 1000 ATP turniru u Šangaju, jer su u kratkom vremenu ispali treći, četvrti i peti nositelj, ali su zato bez problema svoj posao odradili najveći favoriti Novak Đoković i Rafa Nadal. 

Najveće iznenađenje napravio je Nijemac Florian Mayer koji je izbacio trećeg nositelja Španjolca Davida Ferrera s 6-4, 6-3,a potom je Španjolac Nicolas Almagro bio koban za četvrtog nositelja Čeha Tomasa Berdycha u dramatična tri seta. 

Za kraj, Francuz Gael Monfils je svladao Rogera Federera, koji je po prvi puta nastupio na turnirima još od US opena. U zadnjih sedam međusobnih dvoboja Monfils je Federera dobio samo jednom, no u Šangaju je na krilima 15 as-servisa Francuz osigurao meč protiv prvog nositelja Novaka Đokovića, koji je s lako dobio Talijana Fabia Fogninia. Federer (32) se još nije plasirao na završni turnir sezone, a to će pokušati učiniti na turnirima u svom rodnom Baselu i Parizu. 

Rafael Nadal se plasirao u četvrtfinale pobijedivši Argentinca Carlosa Berlocqa s 6-1, 7-6 (5). Od ovog ponedjeljka ponovno prvi tenisač svijeta će se u četvrtfinalu boriti sa Švicarcem Stanislasom Wawrinkom, koji je izbacio Kanađanina Miloša Raonića. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter