ATP Šangaj: Federer i četvrti put bolji od Čilića

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić nije se uspio plasirati u polufinale ATP turnira iz Masters serije u Šangaju, njega je u četvrtfinalu sa 6:3, 6:4 pobijedio prvi tenisač svijeta Roger Federer nakon sat i 22 minute igre.

Bio je to četvrti susret Čilića i Federera na ATP touru, a do sada je uvijek slavio Švicarac koji je Čilića pobijedio 2008. u Parizu, prošle godine na US Openu i u Monte Carlu, te sada u Šangaju.

Čilić je vrlo loše servirao u prvom setu, ubacio je tek 43 posto prvih servisa, pa je čak tri puta gubio gemove na svoj početni udarac.

Nakon što je u prvoj igri drugog seta propustio realizirati tri break-lopte, izgledalo je kako je naš najbolji tenisač izgubio šansu za povratak u dvoboj. Federer je, pak, iskoristio svoju prvu break-loptu u setu za vodstvo 4:2. No, Čilić se odbio predati, kod zaostatka 3:-5 i Federerova servisa za meč uspio je spasiti jednu meč-loptu, a potom i iskoristiti drugu priliku za break kojim je smanjio na 4:5. Nažalost, uslijedio je još jedan loš servis-gem što prvi tenisač svijeta nije propustio realizirati za okončanje dvoboja. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter