ATP Šangaj: Dodig i Melo pobjednici u igri parova

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najbolji hrvatski tenisač Ivan Dodig osvojio je u nedjelju zajedno s Brazilcem Marcelom Melom naslov u igri parova na ATP teniskom turniru iz Masters serije 1000 u Šangaju nakon što su u finalu pobijedili sa 7:6 (2), 6:7 (6), 10:2 Španjolce Davida Marrera i Fernanda Verdasca nakon sat i 44 minute igre.

U dosta tijesnom meču hrvatsko-brazilski par, inače peti nositelji, je servirao dva asa, manje od Španjolaca koji su imali četiri asa. No, Dodig i Melo su napravili samo dvije dvostruke greške, dok su Marrera i Verdasco četiri puta pogriješili. Dodig i Mela su spasili sve četiri break lopte, ali nisu uzeli ni jedan servis suparniku i osvojili su 89 od ukupno 161 poen u meču, dok su suparnici osvojili 72 poena.

To je prvi zajednički naslov i prvi Masters naslov za Dodiga i Melu. Dodig je osvojio prvi naslov u parovima u karijeri, a za Melu je to već 12. po redu.

Melo i Dodig imaju omjer 39:27, a igrali su u ove godine u finalu Wimbledona i u polufinalu US Opena. (Hina/Reuters)

Đokoviću naslov

Srpski tenisač Novak Đoković obranio je naslov na ATP teniskom turniru iz serije Masters 1000 u Šangaju nakon što je u nedjelju u finalu pobijedio Argentinca Juana Martina Del Potra sa 6:1, 3:6, 7:6 (7:3).

Za drugog tenisača svijeta to je petnaesti naslov iz serije Masters 1000 - kategorije turnira koji dolaze odmah iz grand slamova - u karijeri i drugi ove godine nakon Monte Carla. Đoković je do 39. naslova u karijeri, a petog ove sezone, došao poslije dva sata i 32 minute igre.

Srpski je tenisač obranom naslova u Šangaju nastavio borbu sa Španjolcem Rafaelom Nadalom za prvo mjesto na ATP ljestvici na kraju godine.

Iako je Đoković ovom pobjedom osvojio 1.000 bodova, Nadal je plasmanom u polufinale povećao prednost koja sada iznosi 400 bodova (11.520:11.120).


Podijeli: Facebook Twiter