ATP Rotterdam: Čilić bez naslova

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski tenisač Marin Čilić nije uspio osvojiti ATP turnir u Rotterdamu, bolji od njega je u finalu bio treći nositelj, Čeh Tomaš Berdych sa 6:4, 6:2 nakon sat i 15 minuta igre.

Čilić tako nije uspio osvojiti drugi turnir zaredom nakon što je prošloga tjedna podigao pobjednički pehar u Zagrebu. Čilić je ostao na 10 osvojenih ATP naslova, dok mu je ovo bio deveti poraz u finalu. Na putu do finala Rotterdama Čilić je uspio svladati dva igrača iz kruga najboljih 10 na svijetu, Francuza Jo-Wilfrieda Tsongu (10. na ATP ljestvixi) i Britanca Andyja Murraya (6. na ATP ljestvici), ali nije uspio i trećeg (Berdych je trenutačno 7. an ATP ljestvici).

Bio je ovo sedmi međusobni dvoboj Čilića i Berdycha i peta pobjeda češkog igrača koji je tako stigao do svog devetog ATP turnira u karijeri, a prvoga nakon Stockholma u listopadu 2012. godine.

Čilić je jedini put imao priliku oduzeti servis Berdychu na samom početku utakmice, pri svom vodstvu od 1:0 imao je tri "break-lopte" (15:40 i još jednu prednost), ali nije iskoristio niti jednu. Berdych je prvu spasio asom, dok je kod preostale dvije Čilić loše reagirao. Odmah u sljedećoj igri Čilić je izgubio servis što se pokazalo ključnim trenutkom prvog seta. Kod 30:30 zapucao je volje u mrežu, a na "break-loptu" je promašio i bekhend.

U drugom setu Čilić je dva puta gubio servis, prvi put u prvoj igri, a drugi put kod zaostatka 2:4, dok nije niti jednom uspio zaprijetiti Berdychu na njegov servis. U četiri Berdychova servis-gema u drugom setu Čilić je osvojio dva poena i s takvom se igrom nije mogao nadati uspjehu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter