ATP Queen's: Čilić nije uspio obraniti titulu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić nije uspio obraniti naslov pobjednika na ATP turniru u londonskom Queen's Clubu - u finalu je izgubio od prvog nositelja Britanca Andyja Murrayja 7:5, 5:7, 3:6.

Bio je to njihov deseti međusobni susret i čak deveti poraz hrvatskog tenisača. Jedinu pobjedu protiv drugog tenisača svijeta Čilić je ostvario 2009. na US Openu.

Čiliću je to bilo ujedno i 17. finale u karijeri na ATP Touru te osmi poraz. Murray je pak u svom 41. finalu ostvario 27. turnirsku pobjedu osvojivši pritom treći turnir ove godine nakon trijumfa u Miamiju i Brisbaneu.

"Bilo je to sjajno finale, tenis na vrlo visokom nivou. Murray je izgubio prvi set, no uspio se vratiti", kazao je prvi hrvatski reket te dodao: "Volim ovaj turnir, potvrdio sam dobru formu i radujem se novim izazovima".

Zbog kiše početak finala je dva puta pomaknut, što je možda poremetilo Čilićev ritam jer je u susret ušao loše. Murray je već u drugoj igri načinio break, a potom i poveo 3:0. Čilić se vratio u sedmoj igri osvojivši izgubljeni servis. Kod rezultata 5:5 još jednom je suparniku oduzeo servis, a potom spasio dvije break lopte za osvajanje prvog seta, nakon točno sat vremena igre.

U drugom setu oba tenisača su držala svoj servis do dvanaeste igre, kada je Murray iskoristio nekoliko Čilićevih slabijih lopti i breakom osvojio set rezultatom 7:5. Ključni trenutak u odlučujućem setu dogodio se u četvrtoj igri, kada je drugi tenisač svijeta ponovno oduzeo Čiliću servis, a potom i obranio svoj stigavši do vodstva 4:1.

Čilić se nije predavao, borio se, kod 2:5 je spasio meč loptu, no više od toga nije išlo. Nakon ukupno dva sata i 32 minute igre Murray je stigao do slavlja. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter