ATP poplavljen, na cestama kolaps

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Velike kolicine kiše tijekom dana onemogucile su tenisacima na ATP turniru u Umagu da odigraju svoje meceve, a poplavljeni stadion više je nalikovao na bazen nego na teniski teren.

Loši vremenski uvjeti stvarali su gužvu u svim turistickim gradovima, a narocito na Ipsilonu gdje se kolona vozila duga cak 30 kilometara stvarala od odmorišta Bacva prema granicnom prijelazu Kaštel.

Nepogodna prognoza za ostatak tjedna ocito su natjerale brojne turiste da odustanu od ljetovanja i vrate se u svoju domovinu ranije od planiranog, a odlazak su im usporili skliski kolnici i, dakako, granicni prijelaz.

Iako su nam iz Bina Istre rekli da radova na cesti nije bilo, prometnica u izgradnji koja cesto vozace usmjerava u suprotni kolnicki trak zasigurno je doprinijela povecanju gužve. Oko 11 sati na Mirni se dogodila i lakša prometna nezgoda u kojoj nema ozlijedenih, no u policiji tvrde da ona nije zadržavala promet.

- Tijekom cijelog dana sve naše jedinice zajedno s prometnom mladeži maksimalno se trude smanjiti gužvu i osigurati protocnost prometa. Na Ipsilonu je gužvu nemoguce izbjeci zbog sporijeg protoka na granicnom prijelazu, vozaci jednostavno moraju biti strpljivi, rekli su nam iz policije.

Niti na drugoj strani Ipsilona za vozace nije bilo srece. Na Ucki se zbog naplate tunelarine stvorila kolona duga tri kilometra sezala je do odvojka za Lupoglav, a jednako je duga bila kolona pred semaforima na križanju s Matuljima.

Od 16 sati gužve na naplatnoj postaji Peliceti kraj Pule više nije bilo, niti zastoja na naplatnoj postaji Mirna, no pred granicnim prijelazom Kaštel usporeno se vozi i nakon 19 sati.

Podsjetimo, prošli vikend u Istru je ušlo 138 tisuca gostiju, a nove gužve na prometnicama ocekuju se u petak kad slijedi tjedna smjena turista.


Podijeli: Facebook Twiter