ATP Pariz: Ispali Čilić i Ćorić

Marin Čilić (AFP)
Marin Čilić (AFP)

Hrvatski tenisač Marin Čilić u srijedu je poražen u 2. kolu jakog ATP turnira u Parizu od Bugarina Grigora Dimitrova 6-7 (3), 6-7 (2) nakon 2 sata i 14 minuta igre.

Čilić je propustio brojne prilike za oduzimanje servisa. U prvom setu imao ih je šest, ali niti jednu nije iskoristio. S druge strane Dimitrov nije imao niti jednu "break" šansu, ali je u tie-breaku iskoristio je Čilićeve greške i dobio set.

U drugom setu sličan scenarij. Kod 1-1 Čilić ima dvije vezane "break" lopte, ali opet se Bugarin izvukao. Čilić je ponovno u prilici za oduzimanje servisa kod 4-4. Prvu "break" loptu Dimitrov je spasio asom, a kod druge je imao sreće, jer se lopta od mreže odbila u aut. Na kraju je ponovno odlučivao tie-break i opet je bugarski tenisač bio uspješniji. 

I tako je Čilić izgubio meč u kojem nije iskoristio deset prilika za oduzimanje servisa, dok Dimitrov nije imao niti jednu priliku za "break". Bio je to njihov drugi međusobni dvoboj, prošle godine u Brisbaneu slavio je Čilić, a sada u Parizu Dimitrov.

Mladi hrvatski tenisač Borna Ćorić oprostio se od masters ATP turnira u pariškom Bercyu porazom u 2. kolu od trećeg igrača svijeta Britanca Andyja Murrayja 1-6, 2-6. 

Ćorić nije imao šanse protiv vrlo raspoloženog Murrayja, koji se nametnuo od samog početka i lako došao do pobjede. Ćorićev servis "pao" je već u drugom gemu meča, a dobitak prvog seta Škot je potvrdio "breakom" za 5-1. Na početku drugog seta Ćorić je uspio parirati trećem "reketu" svijeta sve do rezultata 2-2, kada Murray još jednom oduzima Ćorićev servis i za sat vremena riješio pitanje pobjednika. 

Murray se tako osvetio Ćoriću za neugodan poraz (6-1, 6-3) početkom godine u Dubaiju, a 2013. godine su igrali i u Davis Cupu u Umagu, kada je također slavio Murray. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter