ATP Pariz: Čilić za suparnika dobio kvalifikanta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić sljedećeg će se tjedna na velikom ATP turniru u pariškoj dvorani Bercy nakon četiri mjeseca stanke zbog pozitivnog nalaza na dopinškoj kontroli vratiti turnirima, a suparnik u 1. kolu bit će mu jedan od igrača koji uspješno odrade kvalifikacije.

Čilić je svoj posljednji dvoboj odigrao još 24. lipnja kada je u 1. kolu Wimbledona svladao Cipranina Marcosa Baghdatisa, a nakon toga je zbog navodne ozljede koljena predao dvoboj 2. kola Francuzu Kennyju De Schepperu. Kasnije se ispostavilo da je Čilić predao dvoboj zbog toga što je u njegovom dopinškom nalazu od 1. svibnja iz Muenchena pronađen nedopušteni sastojak. 

Međunarodni teniski savez (ITF) Čilića je kaznio s devet mjeseci zabrane nastupa, ali je nakon Čilićeve žalbe u petak Arbitražni sud za sport (CAS) tu kaznu smanjio na četiri mjeseca, pa će se Međugorac moći vratiti turnirima već sljedećeg tjedna. U slučaju prolaska 1. kola, u 2. će Čilić igrati protiv četvrtog nositelja Argentinca Juana Martina Del Potra.

Ivan Dodig je za suparnika u 1. kolu pariškog turnira dobio domaćeg igrača Edouarda Roger-Vasselina, dok će se Ivo Karlović u glavni ždrijeb pokušati probiti kroz kvalifikacije u kojima mu je prvi suparnik Australac Bernard Tomić. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter