ATP Newport: Poraz Karlovića

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski tenisač Ivo Karlović nije se uspio plasirati u polufinale ATP teniskog turnira u Newportu nakon što je izgubio od domaćeg tenisača Johna Isnera 6:7 (3), 6:7 (3).

Sudar dvojice najviših igrača na Touru - Karlović je visok 208 centimetara, a Inser je dva centimetra niži - odlučen je nakon sat i 37 minuta igre u 'trinaestim igrama' nakon što su oba seta prošla bez 'break lopti'. Bio je to njihov četvrti međusobni ogled i druga pobjeda Isnera.

Tijekom meča Karlović je imao zdravstvenih problema kada mu je u trećem gemu pozlilo. Sudac je pozvao liječnika, a Karlović je nakon nekoliko minuta došao sebi i nastavio meč. Karlović se na turniru u Newportu vratio tenisu nakon skoro tri mjeseca pauze. Koncem travnja obolio je od virusnog meningitisa zbog čega je završio u bolnici.

Oporavak je tekao dobro i činilo se kako bi se Karlović mogao vratiti na Wimbledonu. No, njegov se povratak prolongirao za Newport gdje je u oba dosadašnja nastupa poražen u prvom kolu. Ovoga puta je stigo do četvrtfinala. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter