ATP: Mozaik sporta, turizma, gastronomije i zabave

Franka Batelić na koncertu
Franka Batelić na koncertu

Party za pamćenje priredio je sinoć u zabavnom dijelu 24. Vegeta Croatia Opena turnira Thomas Gold, DJ i producent s berlinskom rezidencijom koji ima posebni touch za miksanje elektronske i house glazbe. U posljednjih je nekoliko mjeseci napravio niz hitova, remikseva i nastupao u najpoznatijim klubovima i na partyjima u svijetu.

Ako i niste upoznati s onime što radi, pogled na more mladih koji su se nakon zadnjeg meča nagurali ispod njegovog miks pulta u dance ATP areni bio je dovoljan za zaključiti da se radi o magu elektronske glazbe. Nije ni čudno, kada je imao prilike surađivati s poznatim imenima ove scene, Ericom Morillom, Paulom Van Dykom i Rogerom Sanchezom.

No, "zlatni" Thomas nije bio jedini koji je publiku zabavljao do kasno u noć. Gužva je vladala i na Istra Gouremt dijelu, "Skrivenim čarima istarskih vina" i Vinistrinom kutku gdje se mogu kušati najbolja istarska vina. No, nije sve samo u vinima, prilika je to za opuštenu ćakulu, degustaciju koje od istarskih delicija, pogled na ljepotice u ljetnim haljinama, slikanje sa zvijezdama s malih ekrana, sve je to dio ove zabave.

Mlađi su dio partyja nastavili na plaži, a ranije se te večeri zabavili uz koncert Franke Batelić, mlade pjevačke zvijezde koja je publiku na unplugged koncertu zabavila svojim hitovima i stranim obradama.

To je samo dio onoga što se odvija na ATP-u kada padne noć, ali 24. Vegeta Croatia Open je puno više od toga. Tijekom dana usprkos vrućinama vlada veliki interes za teniske mečeve - Talijani i Slovenci navijaju za svoje sunarodnjake, nekome je najsimpatičniji Francuz Gael Monfils… svatko ima svog favorita. Klincima je jedan od zanimljivijih dijelova traženje autograma tenisača i slikanje za facebook. Sve je to dio movinga, ali i dio slatkog iščekivanja za sutrašnji završni dan kada je na programu finalni susret i zabava do jutra.

Gibonni: u rujnu sam u Puli

Gost današnje jutarnje kavice s novinarima bio je naš najpoznatiji pjevač Gibonni. U svom ležernom i šarmantnom stilu s nama je popričao o planovima za ovo ljeto, o ATP-u na kojem je nastupio tri puta te o zadnjem novogodišnjem koncertu u Poreču koji mu je bio, kako nam je rekao, jako lijepo iskustvo. Kad ćemo ga ponovno imati prilike vidjeti u Istri?

 - Početkom rujna bit ću u Puli, ne u Areni, nego u jednom malo intimnijem prostoru, za oko 1.200 ljudi i mislim da će doći moja najvjernija publika. Koncerti koje pripremaš za manji prostor su kao kad kuhaš za manji broj ljudi. Kad nastupaš na velikom koncertu, onda imaš ipak neke stvari koje su zadane, pa su moji malo zbunjeni kada ja u jednom trenutku malo odlutam u publiku. Veliki koncert su kao kad kuhaš za svadbu, ne možeš puno mijenjati meni, kaže Gibonni.

Urban: Prva gitara bio mi je teniski reket

Gosti posljednjeg celebrity stagea na ovogodišnjem 24. Vegeta Croatia Openu u Umagu bili su pjevač Damir Urban i ovogodišnja Miss hostesa Miroslava Bernat. Svatko je od njih otkrio nekoliko zanimljivih detalja o sebi, pa je tako poznati pjevač publici priznao da mu je prva gitara na kojoj je vježbao zapravo bio teniski reket, a Berant, maturantica matematičke gimnazije iz Zagreba, otkrila je kako namjerava upisati medicinu.

U fun zoni gdje se mjeri brzina udarca nježna je Miroslava ipak bila jača od Urbana, pa je njezina loptica poletjela brzinom od 93 kilometara na sat, dva više od pjevačevog udaraca. (V. HABEREITER, snimio M. MIJOŠEK)


Podijeli: Facebook Twiter