ATP Miami: Murray i Ferrer u finalu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Britanski tenisač Andy Murray pobijedio je u polufinalu teniskog ATP turnira u Miamiju sa 6:7, 6:1, 6:2 Francuza Richarda Gasqueta i tako osigurao nastup u finalu gdje ga čeka Španjolac David Ferrer.

Murray je izgubio prvi set iako je servirao za njega kod rezultata 5:4, ali je nakon dvostrukih pogrešaka bio prisiljen igrati tie-break kojeg je izgubio.
Gasquet je bio dobar, ali ga je Škot ipak nadigrao u drugom setu, a u trećem mu nije pružio nikakvu priliku da mu se suprotstavi.

Ako pobijedi u finalu Murray će na ATP ljestvici preskočiti Švicarca Rogera Federera i doći na drugo mjesto. Ferrer je okončao san o finalu Nijemca Tommyja Haasa pobijedivši ga u polufinalu 4:6, 6:2, 6:3.

Ferrer se nada drugoj pobjedi na turniru iz serije Masters 1000, nakon prošlogodišnjeg trijumfa nad Poljakom Jerzyjem Janowiczem u Parizu. Španjolac je bio poražen u polufinalu Miamija 2005. i 2006. (Hina/Reuters)

Gasquet protiv Murraya u polufinalu
Francuski tenisač Richard Gasquet posljednji je polufinalist velikog ATP turnira u Miamiju, on je u četvrtfinalu svladao Čeha Tomaša Berdycha sa 6-3, 6-3 te tako izborio dvoboj protiv Britanca Andyja Murraya koji je u četvrtfinalu sa 6-4, 6-3 nadigrao našeg najboljeg igrača Marina Čilića.

Drugi polufinalni par čine Španjolac David Ferrer i Nijemac Tommy Haas, koji su taj uspjeh izborili još u srijedu. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter