ATP Miami: Čilić ide na Isnera, Dodig ispao

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u 3. kolo jakog ATP turnira u Miamiju, pobijedivši Kolumbijca Santiaga Giralda sa 6:2, 7:6 (6).

Čilić je dobro servirao, na prvom servisu imao je 70 posto osvojenih poena, a na drugom 60 posto, a zabio je i 11 aseva. Hrvatski tenisač je ujedno spasio sedam break lopti, a bio je vrlo uvjerljiv kad je imao priliku oduzeti servis, od četiri šanse iskoristio je tri.

U sljedećem kolu Čilić će igrati protiv Amerikanca Johna Isnera, koji je izbacio našeg Ivana Dodiga (4:6, 7:5, 7:6 (5)) nakon teške borbe u tri seta. Dvoboj Dodiga i gorostasnog Isnera, 23. igrača svijeta, trajao je dva sata i 10 minuta, a dramatičan je bio treći set. Prvo je Dodig u sedmog gemu uspio vratiti izgubljeni servis, pa je kod 5:5 napravio još jedan "break", te je servirao za meč. Ipak, Isner se uspio vratiti novim "breakom", a potom u "tie-breaku" servisima okončati njihov prvi međusobni dvoboj. Isner je u ovom meču imao 24 as-servisa.

Čilić je dosad dva puta igrao protiv 206 cm visokog Isnera, i oba je puta slavio. Prošle godine na turniru u Madridu dobio je Isnera sa 7-6, 7-6, a 2011. na Australian Openu u pet setova. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter