ATP Memphis: Karlović u polufinalu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski tenisač Ivo Karlović plasirao se u polufinale ATP turnira u Memphisu nakon što je u četvrtfinalnom susretu svladao Amerikanca Jacka Socka sa 7:6 (4), 6:7 (3), 6:3 u dvoboju koji je trajao dva sata i 25 minuta.

Bio je ovo drugi međusobni susret Karlovića i Socka i druga pobjeda našeg igrača.

I nakon trećeg susreta odigranog u Memphisu Karlović još nije izgubio servis na turniru, iako je protiv Socka prvi put ovoga tjedna bio suočen s "break-loptama", njih ukupno pet. No, uspio je spasiti dvije u prvom i tri u drugom setu, dok u trećem mladom, 21-godišnjem Amerikancu nije pružio priliku za oduzimanje servisa.

S druge strane, Karlović je propustio tri "break-lopte" u prvom setu, te četiri u drugom, ali je zato u trećem dva puta oduzimao servis Socku i prošao među posljednja četiri. Ukupno je realizirao dvije od 11 prilika za "break".

U polufinalu će Karlović igrati protiv Lua Yen-Hsuna s Tajvana koji je u četvrtfinalu svladao još jednog Amerikanca Alexa Kuznjecova sa 6:1, 6:4.

Karlović i Lu su se dosada sreli samo jednom, u Queen's Clubu 2012. godine, a bolji je nakon tri "tie-breaka" bio Lu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter