ATP Masters: Poraz Dodiga i Mela u finalu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski tenisač Ivan Dodig i Brazilac Marcelo Melo poraženi su u finalu parova na završnom Mastersu u Londonu od Amerikanaca Mikea i Boba Bryana 7-6 (5), 2-6, 7-10.

Bio je to njihov sedmi međusobni susret i peta pobjeda braće Bryan. Ove godine dobili su ih i u finalu Monte Carla. Za najbolji teniski par svih vremena ovo je bio četvrti naslov na završnim turnirima i prvi nakon 2009. godine, te ukupno 103 naslov u karijeri. Melo i Dodig su osvojili samo jedan turnir zajedno. Prošle godine slavili su u Šangaju.

Ove godine su poraženi u tri finala - u Monte Carlu, Torontu i Tokiju. Igrali su i finale Wimbledona 2013. godine, te finale Memphisa 2012. godine. Dodig ima još dva finala na ATP Touru s Matom Pavićem u Zagrebu (2012, 2013). Meč je servisima otvorio Ivan Dodig i već u prvom gemu pokazao kako je raspoložen za igru osvojivši gem bez izgubljenog poena. Hrvatsko - brazilski par u drugom je gemu imao i break loptu, no Dodig nije iskoristio priliku. Prve probleme Dodig i Melo su imali u sedmoj igri kada su na Melov servis Amerikanci poveli 40-0 i imali tri break lopte. Međutim, nisu realizirali niti jednu pa su Dodig i Melo poveli 4-3. U nastavku seta oba su para sigurno držala servis, pa je pobjednik prvog seta dobiven u trinaestoj igri. Dodig i Melo su sjajno otvorili 'tiebreak'. Poveli su 4-0, pa 5-1, no braća Bryan su uspjela izjednačiti na 5-5.

Ipak, hrvatsko-brazilski par je osvojio iduća dva poena i dobio set. U drugom setu Bob i Mike Bryan su kod vodstva 2-1 načinili 'break' na Melov servis, poveli 3-1, a zatim kod 5-2 još jednom uzeli Melov servis za dvostruki 'break' i dobiveni set rezultatom 6-2. Finale je razriješeno u 'super tiebreaku' koji se igra na 10 poena. Braća Bryan su povela 3-1, pa 7-4 i 8-6, da bi slavili sa 10-7. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter