ATP masters: Druga pobjeda Dodiga i Mela

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski tenisač Ivan Dodig u paru s Brazilcem Marcelom Melom ostvario je i drugug pobjedu u skupini A ATP mastersa u Londonu svladavši poljsku kombinaciju Mariusza Fyrstenberga i Marcina Matkowskog sa 6:3, 3:6, 10:2, te su stigli nadomak plasmana u polufinale.

Dodig i Melo odlično su servirali u prvom setu, te Poljacima nisu dopustili niti jednu break-loptu dok su već u drugoj igri meča oni sami napravili break oduzevši servis Matkowskom.

No, u drugom setu situacija se promijenila. Matkowski je u prvoj igri uspio na svoj servis spasiti 0-30, a odmah potom Dodig je izgubio gem na svoj početni udarac iako je imao prednost od 40-30. Priliku za povratak u drugi set Dodig i Melo imali su kod zaostatka 1:3 kada su stigli do dvije break-lopte na servis Matkowskog, ali poljski je igrač oba puta ubacio prvi servis, te nije Dodigu pružio priliku za kvalitetniji retern.

Do kraja drugog seta svi su igrači držali svoj početni udarac, pa je o pobjedniku odlučivao treći set koji se igra do 10 poena. U tom setu Dodig i Melo su osvojili sve poene na svoj servis, te čak četiri od šest na servise Poljaka.

Za prva dva mini-breaka najzaslužniji je bio Dodig koji je prvo dobio dvoboj volejima na mreži protiv Matkowskog, a onda je sjajnim lobom koji je pao na osnovnu liniju osvojio i bod za vodstvo 5:2. Potom je naš tenisač dobio dva poena na svoj servis, a za 8:2 je odlično odigrao Melo i dvoboj je bio odlučen.

Od 19 sati susret 2. kola u ovoj skupini igrat će prvi par svijeta, Amerikanci Bob i Mike Bryan protiv Pakistanca Aisam-ul-Haqa Qureshija i Nizozemca Jean-Juliena Rojera. U slučaju pobjede braće Bryan, Dodig i Melo će se već danas plasirati u polufinale i to kao pobjednici skupine.

Susreti 3. kola u skupini A na rasporedu su u subotu, a Dodig i Melo će igrati protiv Qureshija i Rojera, dok će se u drugom dvoboju sastati Fyrstenberg/Matkowski i Bryan/Bryan. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter