ATP Masters: Dodig i Melo bez finala

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ivan Dodig i Marcelo Melo nisu se uspjeli plasirati u finale ATP mastersa tenisača u Londonu u konkurenciji parova, bolji od brazilsko-hrvatske kombinacije u polufinalu su bili Indijac Rohan Bopanna i Rumunj Florin Mergea sa 6:4, 6:2 za samo sat vremena igre.

Za Dodiga i Mela kobnom se pokazala loša igra na drugom servisu, poglavito na "break-lopte" suparnika. Bopanna i Mergea iskoristili su sve četiri "break-lopte" koje su imali u meču, čak tri su puta oduzimali servis Dodigu, a svaki se od tih poena igrao nakon što je server promašio svoj prvi servis

Sam početak susreta dao je naslutiti kako bi Dodig i Melo ipak mogli ponoviti prošlogodišnji rezultat kada su igrali u finalu, Dodig je osvojio svoj prvi servis-gem bez izgubljenog poena, a hrvatsko-brazilska kombinacija je u drugoj igri susreta imala dvije "break-lopte" na servis Bopanne. No, Indijac se izvukao dobrim servisima, a problemi za Dodiga i Mela započeli su u petoj igri. Tada je našeg igrača izdao prvi servis, a Indijac i Rumunj su to iskoristili za jedini "break" u prvom setu.

U drugom setu su Dodig i Melo čak tri puta gubili servis, a razlog tomu je što su osvojili samo dva od 11 poena igranih na drugom servisu. Dodig je prvo izgubio servis u trećoj igri, no odmah potom je na svom početnom udarcu pokleknuo i Mergea. Nažalost, revija "breakova" tu nije stala, jer je kod rezultata 2:2 svoj početni udarac izgubio i Melo, a dvoboj je praktički bio riješen kada je Dodig još jednom loše odservirao kod zaostatka 2:4.

Porazom od Bopanne i Mergee Dodig i Melo izgubili su sve izglede da završe ovu godinu kao najbolji par svijeta, te će završiti na treće mjestu te ljestvice iza američkih blizanaca Boba i Mikea Bryana, te Nizozemca Jean-Juliena Rojera i Rumunja Horije Tecaua. Upravo će braća Bryan i Rojer i Tecau od 19 sati igrati u drugom polufinalnom ogledu, a bit će to i izravni dvoboj za prvo mjesto na ljestvici parova na kraju 2015. godine.

Od 15 sati se u prvom polufinalnom susretu u pojedinačnoj konkurenciji sastaju Španjolac Rafael Nadal i Srbin Novak Đoković, dok će od 21 sat u drugom polufinalu igrati Švicarci Roger Federer i Stan Wawrinka. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter