ATP i WTA ljestvica - Dodig 29., Vekić 81.

Ivan Dodig (M. MIJOŠEK)
Ivan Dodig (M. MIJOŠEK)

Plasmanom u polufinale ATP teniskog turnira u Tokiju hrvatski tenisač Ivan Dodig napredovao je za pet mjesta na najnovijoj ATP ljestvici i sada je 29. tenisač svijeta što je njegov najbolji plasman u karijeri.

Njegov dosadašnji najbolji plasman bilo je 32. mjesto. Suspendirani Marin Čilić je na 37. mjestu, dok je Ivo Karlović 85. reket svijeta.

Na prvo mjesto po treći put u karijeri uspeo se Španjolac Rafael Nadal. Španjolac je posljednji put bio broj jedan na ATP ljestvici u srpnju 2011. godine. Prvi put to mu je uspjelo u kolovozu 2008. kada se na broju jedan zadržao 46 tjedana. Ukupno je u karijeri 102 tjedna proveo na prvom mjestu ATP ljestvice.

Srbin Novak Đoković je sada drugi tenisač svijeta, a iza njega su se smjestili Britanac Andy Murray i Španjolac David Ferrer. Švicarac Roger Federer je pao na sedmo mjesto.

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić pala je za četiri mjesta i trenutačno se nalazi na 81. poziciji WTA ljestvice. Među sto najboljih je i Ajla Tomljanović koja je zadržala 86. mjesto. Mirjana Lučić Baroni je napredovala za jednu poziciju i sada je na 110. mjestu, a dvije stepenice niže je Petra Martić.

Amerikanka Serena Willimas je nakon trijumfa u Pekingu povećala prednost na WTA ljestvici ispred drugoplasirane Bjeloruskinje Viktorije Azarenke i Ruskinje Marije Šarapove. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter