ATP foto natječaj: prva mjesta Urbancu i Bušljeti

Nagrađeni autori i članovi žirija
Nagrađeni autori i članovi žirija

Pet fotografa iz Hrvatske i Slovenije nagrađeno je na ovogodišnjem foto natječaju 24. Vegeta Croatia Open Umag za najbolje fotografije teniskog turnira. Za vrijeme velikog teniskog spektakla koji je u srpnju održan na stadionu ATP Stella Maris bilo je akreditirano 55 fotografa iz trinaest zemalja, a u foto-natječaju koji drugu godinu za redom provode organizatori turnira i Zbor fotoreportera Hrvatske sudjelovali su fotografi iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Nizozemske i Velike Britanije.

Najbolje fotografije birale su se u dvije kategorije i to Tenis, u kojoj su najboljima proglašene dvije fotografije slovenskog fotografa Urbana Urbanca te fotografija umaškog fotografa Nevena Jurjaka. U kategoriji Popratna događanja turnira najboljom je proglašena fotografija Tomislava Bušljete, službenog fotografa predsjednika države. Drugo i treće mjesto osvojile su fotografije Petra Glebova i Slavka Midžora iz agencije Pixsell.

O najboljim fotografijama odlučivao je žiri u sastavu Arlen Brozić i Mauro Teković, direktorica i član Izvršnog odbora turnira iz Istraturista, te Damir Senčar iz Hine, član Zbora fotoreportera Hrvatske.

- Već sada pozivamo sve fotografe da nam se pridruže sljedeće godine kako bi bili djelom jubilarnog 25. izdanja turnira koji će se održati od 17. do 27. srpnja iduće godine, rekla je Brozić.

Fotografi su nagrađeni novčanima nagradama u iznosu od dvije do pet tisuća kuna. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter