ATP: Dodig 29., Čilić pao na 45. mjesto

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najbolji hrvatski tenisač Ivan Dodig, koji je jučer u paru zajedno s Brazilcem Marcelom Melom, osvojio naslov na turniru iz Masters serije u Šangaju, zadržao je prošlotjednu 29. poziciju na najnovijoj ATP ljestvici objavljenoj u ponedjeljak.

Marin Čilić, suspendiran zbog dopinga na devet mjeseci, pao je osam mjesta i sada je 45. tenisač svijeta. Ivo Karlović je nazadovao u odnosu na prošli tjedan jedno mjesto i sada je 86. Napredak od jednog mesta na ovotjednoj ATP ljestvici ostvarili su Antonio Veić i Kristijan Mesaroš koji su sada 189. i 199. tenisač svijeta.

Među prvih deset tenisača dogodile su se manje promjene. Vrh i dalje drži Španjolac Rafael Nadal, drugi je srpski tenisač Novak Đoković, a treći je ovaj tjedan također Španjolac David Ferrer koji je zamijenio mjesto s britanskim tenisačem Andyjem Murrayem. 

WTA: Ajla Tomljanović najbolja hrvatska tenisačica

Najbolja hrvatska tenisačica od ovog tjedna je Ajla Tomljanović koja se nalazi na 85. mjestu najnovije WTA ljestvice objavljene u ponedjeljak.

Donna Vekić je pala s 81. na 86. mjesto, a Mirjana Lučić Baroni je napredovala sa 110. na 106. Petra Martioć je pala šest mjesta, sa 112. na 118., dok je Tereza Mrdeža popravila svoj ranking za jedno mjesto i sada je 188. tenisačica svijeta. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter