ATP: Čilić 11.; WTA: Donna Vekić 83.

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić je i dalje 11. na ATP ljestvici objavljenoj u ponedjeljak na kojoj nema većih promjena s obzirom da su se prošli tjedan igrali susreti četvrtfinala Davis kupa. Ivan Dodig je pao jedno mjesto na 54. poziciju, Ivo Karlović je zadržao prošlotjedni ranking, i dalje je 136. Antonio Veić je također zabilježio napredak od jednog mjesta, popeo se sa 174. na 146., dok je Nikola Mketićč napredovao pet mjesta sa 237. na 232. mjesto.

Najbolji tenisač svijeta je i dalje Srbin Novak Đoković, drugi je britanski tenisač Andy Murray, a treći Švicarac Roger Federer.

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić napredovala je pet mjesta na najnovijoj WTA ljestvici objavljenoj u ponedjeljak i sada je 83. tenisačica svijeta, dok je Petra Martić na 91. kao i prije tjedan dana.

Mirjana Lučić Baroni je pala dva mjesta, sa 100. na 102. poziciju, dok je Tereza Mrdeža napredovala sa 163. na 151. mjesto. Ajla Tomljanović je ostala na 171. mjestu kao i prošli tjedan.

Među prvih deset tenisačica nema promjena. Vrh uvjerljivo drži Amerikanka Serena Williams, druga je Ruskinja Marija Šarapova, a treća Bjeloruskinja Victoria Azarenka. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter