Atmosfera u svlačionici je jako loša

SVE MANJE RAZLOGA ZA VESELJE - Stefan Nikolić (M. MIJOŠEK)
SVE MANJE RAZLOGA ZA VESELJE - Stefan Nikolić (M. MIJOŠEK)

Onaj tko i u najgorem trenutku uspije smoći snage da sve okrene na šalu, savjetovao bi nogometašima Istre 1961 da utjehu za situaciju u kojoj se trenutačno nalaze pokušaju pronaći u kultnoj humorističnoj seriji Top lista nadrealista. Idealna epizoda bila bi ona u kojoj Džemaludin Perajić, član Ronilačkog kluba Vratnik, želi ispitati ima li života na dnu. Nakon što pod punom ronilačkom opremom skoči u jezero, Perajić završi u dnevnom boravku jednog umirovljeničkog bračnog para koji mu na njegovo pitanje da li se nalazi na dnu, odgovori da ne, jer su ispod njih još rudari i prosvjetni radnici.

Na žalost, fikcija i stvarnost u ovom se trenutku razlikuju u jednoj vrlo bitnoj stvari, jer premda se niti Istra 1961 ne nalazi na dnu prvoligaške ljestvice na kojoj su ispod nje Osijek i Zagreb, po svim ostalim pokazateljima "zeleno-žuti" su došli do točke niže od koje se više ne može pasti. Razni nogometni i nenogometni problemi pretvorili su pulskog prvoligaša u grogiranog boksača koji je samo čekao završni udarac da padne i ostane ležati, a njega je u nedjeljnom ogledu protiv Lokomotive, pogotkom u 94. minuti zadao Ivan Fiolić.

- Teško je bilo što pametno reći nakon ovakvog poraza - kaže Stefan Nikolić, napadač Istre 1961. - Dvaput smo se vratili iz rezultatskog minusa, imali smo i igrača više i po svim nogometnim pravilima mi smo trebali dati taj treći gol. Na žalost, u par situacija nismo reagirali kako smo trebali, dobili smo onda i mi crveni karton, da bi se na kraju sreća potpuno okrenula protiv nas i primili smo gol doslovno u zadnjoj sekundi te na najgori mogući način izgubili utakmicu. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter